Noh Omar Bohong!! Pintu pusat Feedlot Shahrizat ditutup kepada orang ramai..Menteri Pertanian dan Indsutri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar telah berkata sebelum ini yang pintu pusat fidlot itu akan dibuka kepada sesiapa sahaja untuk dilawati sebagai bukti ketelusan kerajaan dalam penganugerahan projek itu tetapi hari ini Rombongan pimpinan KEADILAN yang membuat lawatan ke Pusat Fidlot Kebangsaan hari ini dihalang daripada masuk meninjau ladang lembu itu..Rombongan dihalang tinjau Pusat Fidlot Shahrizat

GEMAS 3 Nov: Rombongan pimpinan KEADILAN yang membuat lawatan ke Pusat Fidlot Kebangsaan hari ini dihalang daripada masuk meninjau ladang lembu itu.

Rombongan itu yang dianjurkan Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli dan Adun Sikamat, Aminuddin Harun disertai kira-kira 30 orang termasuk wartawan dan aktivis NGO, Jingga 13.

Rombongan itu tiba di pusat fidlot itu yang dimiliki National Fidlot Corporation (NFC) pada kira-kira jam 12.40 tengahari namun dihalang pihak keselamatan yang enggan membuka pintu pagar utama.

Rafizi Ramli cuba berunding dengan pengawal keselamatan dan menjelaskan bahawa KEADILAN sendiri telah menghantar surat rasmi kepada pihak (NFC).

Malah, kata Rafizi, Menteri Pertanian dan Indsutri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar sendiri sebelum ini pernah menegaskan yang pintu pusat fidlot itu akan dibuka kepada sesiapa sahaja untuk dilawati sebagai bukti ketelusan kerajaan dalam penganugerahan projek itu.

“Ini kemudahan kerajaan. Bukan milik swasta,” kata Rafizi merujuk kepada RM250 juta yang dilaburkan kerajaan BN kepada NFC yang dimiliki keluarga Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat Jalil.

“Kita datang berdasarkan jemputan daripada Menteri Pertanian. (Beliau kata), sesiapa yang mahu datang, beliau akan buka pintu,” kata Rafizi lagi.

Pengawal keselamatan yang menjaga pagar kemudiannya berkata beliau menerima arahan daripada majikannya yang mengarahkan agar tidak menerima sesiapa untuk melawat hari ini.

Rafizi kemudiannya cuba berunding agar NFC membenarkan wartawan untuk masuk dan meninjau kawasan ternakan lembu seluas 5 ribu ekar dan didakwa menternak sehingga 1500 ekor lembu pada satu-satu masa itu.

Beliau juga meminta pengawal keselamatan itu memanggil mana-mana pegawai NFC untuk berunding namun kedua-dua permintaan itu tidak dihiraukan.

Malah, pengawal keselamatan itu juga mengugut untuk memanggil polis jika rombongan itu tidak bersurai dalam masa 10 minit.

Namun anehnya, di dalam pagar NFC sendiri kelihatan 3 orang lelaki yang kelihatan seperti polis Cawangan Khas membuat rakaman video ke atas rombongan terbabit.

NFC mencuri tumpuan orang ramai apabila ia diketahui diterajui Agro Science Sdn Bhd, syarikat yang dimiliki keluarga Shahrizat Jalil.

Ia diberikan peruntukan kewangan sebanyak RM250 juta melalui RMK 9 namun sehingga ke hari ini gagal memenuhi keperluan pasaran sebanyak 40 peratus yang sepatutnya dipenuhi.

Sehingga ke hari ini, sebanyak RM141 juta telah diberikan kepada Agro Science dengan RM6 juta dalam bentuk geran dan RM135 juta lagi dalam bentuk pinjaman kadar rendah sebanyak 2 peratus setahun.

Menurut Rafizi, persoalan utama sekarang adalah Agro Science diberikan kadar pinjaman yang sangat rendah oleh kerajaan namun ia gagal melaksanakan tugas utamanya malah ada ura-ura daging lembu yang dihasilkan digunakan untuk memenuhi keperluan restoran mewah keluarga Shahrizat.

Justeru, Rafizi menuntut Shahrizat tampil menjelaskan perkara itu serta membersihkan namanya jika benar NFC dan Agro Science tiada apa-apa untuk disorokkan.


http://www.keadilandaily.com/?p=22576

13 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Betul tu bhai. Mana yang salah perlu ditentang habis-habisan.

  ReplyDelete
 2. Makmal proses dadah utk adik dia ...
  sebab tu tertutup.....
  lagi menteri bangang....
  kah...kah...kah...

  ReplyDelete
 3. pembohong, penipu, pencuri, pembunuh, perasuah, dsbnya...takda cara lain dah melainkan "Malaysia spring"!

  ReplyDelete
 4. eh, eh...kenapa dengan noh omar tu..

  lembu-lembu pkr nak balik ke kandang...biar laa

  heheheheeee...

  ReplyDelete
 5. bagus la..yang nak pegi tengok.. dikatakan lembu..yang bazir duit rakyat sanjug la..puji la melangit..orang macam nie pun ada..

  ReplyDelete
 6. rakab taukeh kedai runcitNovember 3, 2011 at 11:04 PM

  Polis haramkan pesta seksualiti merdeka tajaan ambabiga !!

  Syabas PDRM !!

  Anwar langsung tak berbunyi.....
  maklum laa, Ambabiga dan majlis peguam perjuangkan kehendak dia..

  heheheheee...

  ReplyDelete
 7. tuu diaaa.. nak tutup cerita lembu.. keluar cerita ambiga..sebut jugak nama anwar...walau pun soal perbincangan kat sini pasal lembu sharizat dan keluarganya..swing la selagi boleh..!!!

  ReplyDelete
 8. hang saja yang kata membazir..
  yang sebenarnya tidak !

  penyamgak pakatan selalu fitnah!
  orang dah tak percaya..


  PAKATAN PENIPU

  ReplyDelete
 9. non 11.07,

  dalam sehari macam-macam yang berlaku..

  ReplyDelete
 10. Dalam ayat 1-7 surah al mutaffifin, terdapat beberapa pengajaran:

  Allah menghina orang yang menipu atau menzalimi orang lain dalam perniagaan
  Definasi orang yang menipu dalam surah ini ialah orang yang apabila melibatkan haknya dia meminta semuanya mengikut tempoh yang di tetapkan tanpa tangguh, tetapi apabila ia berkaitan dengan hak orang lain dia memberi kurang daripada sepatutnya
  Allah mengaitkan perniagaan ini dengan akauntabiliti dan tanggungjawab kepada Allah swt di hari akhirat nanti
  Orang yang yakin pada hari akhirat dan pembalasan tidak AKAN MENIPU dan berlaku zalim dalam perniagaan
  Orang yang menipu dan zalim dalam perniagaan akan menerima siksaan yang berat daripada Allah swt di akhirat nanti.

  ReplyDelete
 11. Korang ni jangan la bodohkan aku yang dah memang bodoh baghal. Noh Omar ngan aku memang lembu. Kami tengah ragut rumput, takkan tu pun korang nak tengok. Malu la kai lebu bodoh ni.

  ReplyDelete
 12. Dalam negara kito kan banyak lombu lombu umno bn satu malaysia perut buncit buncit ragut wang rakyat apo yang nak dihairankan,binatang ragut rumput manusia ragut duit.Kan kan kan

  ReplyDelete
 13. Teng teng teng...rakab dan noh omar ragut rumput,kenapa tak ragutgelang emas shahrizat mamak tua tu,rakab2 org dok berebut duit rakyat kamu sapu rumput...memang betoilah kau ni yg banggang..ahli umnorogol sapu duit kau asik membodek lancau umnoberok baik kau rogol lembu lagi...ingat rakab ingat umnorogol ingat lembu pun kau rogol...dasar kaki sex kini dan selamanyaaa...kah,kah,kah..tut.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post