Dalam memburukkan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat dan Pakatan Rakyat sendiri, apa yang mula kelihatan kini ialah gerakkerja antara Lidah Rasmi UMNO @ Utusan dan juga Blogger Pro UMNO mula selari.
Rasmi UMNO @ Utusan memainkan isu yang sebenarnya belum terdapat sebarang keputusan dari PAS manakala blogger pro UMNO pula mula menipu, Papagomo dengan kisahnya menaiki kapal selam hakikatnya beliau tidak berada diatas kapal selam itu ( baca SINI) yang ada ialah BigDog.
BigDog pula menipu dengan menyiarkan satu artikel kononnya Brig. Jeneral (B) Dato’ Abdullah Bin Mohamed bersama 50 bekas pegawai dan anggota ATM lain telah menyerahkan borang menyertai PKR dengan membayar yuran RM200 (Keahlian seumur hidup).
Pembohongan BigDog telah dibongkar oleh seorang Pegawai Tentera yang telah bersara dengan melabelkan BigDog sebagai A LIAR OF THE HIGHEST ORDER di ( SINI)
Apa yang sama ialah Lidah Rasmi UMNO dan Blogger Pro UMNO menyebarkan fitnah..
Dah terdesak katakan…
Jawapan dari TG Haji Hadi tentang cerita rekaan Lidah Rasmi UMNO… saksikan!
Apa yang kau nak harapkan jawapan dari Hj.Hadi ni sekarang..??
ReplyDeleteTentu laa dia kata belum diumumkan lagi....tapi sebenarnya perbincangan dah buat, keputusan
pun dah ada..!
Kumpulan ulamak dalam Pas akan DISISIHKAN..!!
Nasharudin dan Hasan Ali akan disejukbekukan..!
Mereka ni dianggap duri dalam daging kepada kepimpinan puak Erdogan [Anwaninas].
Semakin dekat PRU nanti semakin jelas pergolakan didalan Pas ni..
Huru-hara..!!
Pkr pun apa kurangnya..
ReplyDeleteNampaknya MB Khalid terpaksa cari kerusi lain untuk bertanding dalam PRU13 nanti..
Masyarakat India Ijok dah tak percaya dengan dia lagi..
tanah India tu habis dijualnya,..
Dulu janji lain,..tapi sekarang buat lain,,!! mana India tu tak naik angin..!
Kampung Buah Pala macam tu,..kat Ijok lagi teruk !! patutlah masyarakat India sekarang makin kuat sokong BN.
Pakatan Rakyat tak boleh diharap...!!!
Ooooiii mak oooiii...!!!
ReplyDeleteDap P.Pinang bergolak tahap kronik !!
KARPAL lawan RAMASAMY
Kumpulan Lim Kit Siang sebelah pada Karpal. Manakala majoriti
masyarakat India dalam Dap menyebelahi prof.Ramasamy.
Prof.Rama dan kumpulannya sanggup tinggalkan Dap..!!
Berat ni,..beratttt!!
Dalam pakatan rakyat, masyarakat India memang tak ada tempat. Akhirnya mereka tetapakan dipinggirkan...
Dalam Dap macam tu,..dalam Pkr pun macam tu jugak..!!
Sebab tu laa parti-parti dan NGO India sekarang ini menyertai atau menjadi ahli gabungan Barisan Nasional[BN].
Mereka dah serik dengan Pakatan...
nak habaq mai
ReplyDeletekopi free amat lazat rasanya
ayaq free dingin nikmat rasanya
dap pkr pas sejati bersaudara
dok bohong kalu kata bersengketa
...pasai limkitsiang ayahandanya
pantun 5 kerat.
Hah! Apa lagi, saman, jangan tak saman!
ReplyDeletehehehe cam org meroyan puak2 pencacai umngok nih....org2 pr relak jer sbb kami bkn setahun dua celik politik....dah sekian lamanya. tinggal lg yg tak celik2 adalah org2 umngok.kami tak termakan fitnah2 pencacai umngok.kami hanya menggu masa tuk menghantar umngok ke liang lahat.
ReplyDeletewooi badaq ayaq,
ReplyDeletemana ada pantun lima kerat !!
hang ni banyat sangat minum ayaq karat free, pasai tuu laa otak tersumbat...
heheheheeee..
ya allah
ReplyDeletekau laknatkan si Rakab ni menjadi kera yang hina.Doa nilah yang layak dimohon kepada si Rakab ni yang selalu mencacai yang bukan-bukan sejak dulu lagi
ya Allah kau perkenankan doa hambamu ini amin
amin, amin yarabbal 'alamin
ReplyDeleteamin
ReplyDeletekalau tak di dunia...di akhirat kelak
amin, amin, amin...termasuk pencacai2 umngok lain yg menerima habuan tuk memfitnah.
ReplyDeleteCuba kamu semua penyokong pakatan bandingkan logo PKR "Demi Rakyat", sama sebijik dengan "World Wide Gay Right".
ReplyDeleteIni bukanlah satu kebetulan tetapi
memang sengaja dirancang sebagai maksud tersirat bagi menghantar isyarat rahsia kepada pertubuhan GAY sedunia bahawa Pakatan Rakyat menyanjung dan menyokong golongan tersebut !!!
PPerhatikan persamaannya yang ketara..
wahai cik non 8.47 ,
ReplyDeletemendoakan keburukan kepada sesama umat bukan ajaran Islam ! bukan juga amalan Rasullullah !!
terpesong dari tuntutan agama...
rejecttttttt.....!!!!
selagi tak di umumkan keputusan yg tlh dibuat selagi itu lah tak resmi. masih dlm perancangan, belum boleh bertindak lagi.
ReplyDeletedan keputusan smp ke utusan mmg di sengaja kan spy hassan ali dan nasha tak terkejut. dan ini lah pulang baik utk najib dan tv3 membuat secara langsung penyerahaan borang umngok oleh hasan dan nasha.
bila hasan dan nahsa bertanding pencacai dan pro umno tak mengaku mrk sbg ulamak. hr ini rupa rupanya mmg ada ulamak dlm PAS.
PATI - takbir!
kita org tak mcm umno tak suka sejukbekukan. kita org akan berunding dgn broker spy umno beli mrk berdua sb idea dan perjuangan mrk sesuai utk umno menafaatkan.
belum pernah pulak aku dengar Presiden PAS kata jgn pulak kalau tak di calun bilik gerakerja tutup. jgn baikot. jgn berpaling tadah. cuma dlm PWTC je isu ini berkali kali dibahas. mengata org huru hara, umngok sendiri yg tak tentu hala.
masalah Ijok masalah biasa yg boleh di runding dan diselesaikan. mana mana pun baik dlm keluarga hal tanah mmg kecuh. dunia tak kan kiamat psl hal mcm ni. so relak lah.
ReplyDeleteni aku pulak nak ckp psl umno. pemimpin kata kita pilih calun yg boleh menang. betul tak? jd calun macamana yg boleh menang? tentu lah calun yg banyaaaaak duit. dan tentulah ada penaja nya dan taukeh taukeh nya. umno ni buat mcm mana pun situ ke situ je.
tak payah ckp lah, berapa kerat cikgu yg dicalunkan. ada tak cikgu yg pegang jwt peringkat bahagian? sb cikgu tak de duit. cikgu yg dicalunkan pun kena pasti kan dulu sokongan atas dan RM nya kuat sebelum berhenti.
teringat pulak Tun M kata ramai yg cerdik pandai masuk PAS... jd kena lah cari calun yg byk duit.tu je yg ada.
yg paling terharu ialah calun pemuda kena pulak ditapis oleh pihak polis dan di selidik oleh tentera. begitu susah rupanya mrk nak pilih calun dan sebuah pertubuhan yg hebat kononnya tapi tak de mekanisem ukt pilih calun. aku pun tak reti lah apakah mrk tak boleh lihat sumbangan dan sifat kepimpinan org dikeliling mrk. jawabnya tak boleh sb keliling mrk hny pengampu.
jd umno lah yg lebih huru hara
rakab said mun ni memang tahi umporno dulu kini dan selamanya. mun memang layak duk dalam parti penipu umporno. brp juta umporno byr kat mun. umporno penipu. org bangan je duk dlm umporno
ReplyDeletewoi bahalol 9.11,
ReplyDeleteSaari Sungib dah keluar statement
pasal hal ini, Hasan Ali pun dah bagi warning sanggup tinggalkan Pas,...niat kumpulan Erdogan dah diketahui umum..!! samada nak resmi atau tidak, dah tak penting lagi..
Pas terus bergolak menjelang PRU13!!!
Tak perlu laa Najib nak hulur borang masuk Umno pada Hasan dan Nasha tuu...Pergolakan dalam Pas tu pun dah cukup besar rahmat pada Umno....
Kau fikir pengaruh Hasan Ali dan ustaz Nasha tu kecik ke dalam Pas ?? Mereka tu bekas timbalan dan naib presiden..,tahu tak ??
memang patut pun jika puak pakatan risau banget..
hahahahaaa..
AKU TERTARIK PADA GAMBAR DI PANCA INDERA
ReplyDeleteMasalah tanah di Ijok tu dah berlarutan tiga setengah tahunnn..
ReplyDeleteJanji masa kempen nak bagi tanah pada penduduk setempat yang mendiami tanah itu sejak sekian lama,..tup-tup hari ni rupanya tanah tu nak dijual !!
Kalau MB tak mampu selesai masalah di DUN sendiri,..wakil rakyat pakatan Selangor yang lain ..lagi laa hampas !! tak berguna !!
non 8.36,
ReplyDeleteCalon boleh menang tak semestinya
berduit banyak serta kaya-raya...
itu kriteria bagi PKR dan DAP !!
Dalam Umno, cukup jika calonnya rajin berdamping dengan masyarakat setempat, ahli parti yang setia,
bersih moralnya dan disenangi oleh ahli parti dan pengundi.
Guru sekarang bukan macam guru di zaman 50an, 60an atau 70an..,
Guru sekarang majoritinya berijazah, ...seperti kakitangan kerajaan berijazah yang lain, mereka sebelum ini dilarang terlibat aktif serta memegang
jawatan dalam parti politik.
Sudah tentu ini telah membataskan peranan mereka dalam aktiviti kepartian...kecualilah jika sudah bersara atau meletak jawatan sebagai guru..
Jangan fitnah Umno kononnya menyisihkan golongan cikgu..
oi lembu pr..tnah kt ijok tu sbnrnye kerajaan negeri xde kuase pon psl dh jd hal milik pihak lain..tp mslhnya yg org2 ijok tu mrh sbb sblm pru aritu pr berjnji dieorg akn dpt...ni adlh cth janji2 palsu..wlpon dieorg tau dieorg xde kuasa...tp still nk bg harapan palsu jgk..ni mknenye MENIPU..XTKT DOSE KE WAHAI KETUA2 PR N PENGIKUT2 SUME..MENIPU SEMATA2 TAMAKKN KUASA...MCM YG JD KT KG BUAH PALA..NUAR JUBURI SIAP BERSUMPH ATAS KEPALE SORNG PENDDUK SITU WLPON DIE TAU STATE GOV XDE HAK ATAS TNH TU..SUDAH2 LA MENIPU TU PR OI..
ReplyDeletenak habaq mai
ReplyDeletejgnla hangpa mencaci anwaq
anwaq adalah sang insan mulia
ayaq free rumah hang best tak?
kopi free tu jgn taruk byk gula
minta dibukakan hati rakab,ke arah cahaya kebenaran.
ReplyDeleterakab 2:38pm
ReplyDeletekau ni ingat kita takut ke kalau saari buat stment. hasan tinggalkan pas. yg kita tahu dan rakyat nak ialah 'ABU' Baru tak dicalun dah nak tinggalkan PAS. Ini bukan PAS tulen. Eluk lah sgt Hassan berambus dan masuk UMNO. Masa dilucut exco dia keluar.
Hasan dan Nasha berpengaruh. kau ingat ni umngok ke main ikut pemimpin. kita ikut perjuangan bukan idv.
rakab 3:16pm
ReplyDeletedlm umngok kalau tak de duit jgn mimpilah jd calun. dr poster smp broker semuanya duit duit duit.
yg sebenarnya dlm umngok sape yg rapat dan ke hulu ke hilir ikut buntut MB dan kamcing dgn Ket Perhubungan Ngr adalah calun. Masalahnya dlm umngok ramai yg berpura pura rajin berdamping dgn masy, yg setia tp bila kehendak atau RM tak dapt setia pun tak kemana, ada moral tp moral yg menyokong jenis mcm shahrizat.
Krn itu lah beberapa guru, contoh chegu bard sanggup letek jwt krn percaya kpd PKR. Ada bukan tak ada cikgu yg berwibawa dan boleh jd calun umngok tp takut letak jwt. makna nya mrk tak yakin dgn politk umngok. Yg dah bersara jd cikgu pun kalau masuk umno cuma tahap pencacai.
Mmg umno menyisihkan cikgu.. Pakatan akn bg cikgu rm500 tp umngok/kjaan nak tambah waktu kerja cikgu.
MB berani berdepan utk memperbetulkan keadaan. usah utk menunaikan janji ujud. jd tak de soal janji palsu.
ReplyDeleteorg kalau masa berjanji dgn niat menipu tak kan menyerah diri kpd org yg ditipu. itu mmg tabie manusia.
Janji palsu dng Janji yg tak dpt ditunai tak sama.
Post a Comment
Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...
Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!