Inikah 'Datuk' yang ditahan kerana Scandal NFC baru-baru ini?Pencarian identiti 'Datuk' NFC ini berdasarkan apa yang didedahkan oleh Malaysiakini, antara apa yang didedahkan oleh Malaysiakini ialah lelaki ini ditahan kerana cuba merasuah anggota polis yang menyisat Scandal NFC ialah…


Antaranya, satu syarikat pengangkutan yang pada satu ketika pernah mempromosi perusahaan itu melalui iklan di saluran televisyen nasional.

Syarikat yang dikatakan mempunyai modal berbayar RM200,000 itu juga didakwa menyediakan perkhidmatan untuk bayaran bil dan juga cukai jalan melalui rangkaiannya di seluruh negeri.

Usahawan yang didakwa bergelar 'Datuk' itu turut memiliki syarikat limosin yang menyediakan perkhidmatan di sekitar Kuala Lumpur.

Selain perkhidmatan pengangkutan biasa, profil syarikat berkenaan turut mendakwa menyediakan perkhidmatan limosin dilengkapi pengawal peribadi untuk pelanggan VVIP.

Profil itu juga mendakwa lelaki tersebut berpengalaman dalam menguruskan projek pemasaran berskala besar, antaranya bernilai lebih RM1.5 bilion.

Menurut polis, suspek juga menjalankan perniagaan agensi pekerja asing.

Pengarah jabatan siasatan jenayah komersial Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan semalam dilaporkan sebagai berkata, lelaki itu ditahan ketika berada di jabatan itu pada hari Rabu berhubung cubaan untuk menyogok pegawai polis.

Syed Ismail juga berkata suspek pernah ditahan sebelum ini berhubung siasatan ke atas dua kes penipuan, masing-masing di Bercham dan juga di Cheras mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan,

Syed Ismail bagaimanapun enggan mengesahkan laporan media yang mengaitkan lelaki berkenaan dengan skandal NFC.

Hanya satu nama yang amat menonjol sekali dalam pencarian ini.. korang lihat di bawah..

- satu syarikat pengangkutan yang pada satu ketika pernah mempromosi perusahaan itu melalui iklan di saluran televisyen nasional.

Photobucket
Lebih jelas sila lihat di SINI

- Usahawan yang didakwa bergelar 'Datuk' itu turut memiliki syarikat limosin yang menyediakan perkhidmatan di sekitar Kuala Lumpur, syarikat berkenaan turut mendakwa menyediakan perkhidmatan limosin dilengkapi pengawal peribadi untuk pelanggan VVIP.

Photobucket
Lebih jelas sila lihat di SINI


- suspek juga menjalankan perniagaan agensi pekerja asing dan pernah ditahan sebelum ini berhubung siasatan ke atas dua kes penipuan, masing-masing di Bercham dan juga di Cheras mengikut Seksyen 420 Kanun Keseksaan.

Photobucket
Lebih jelas sila lihat di SINI

Hebat rupanya lelaki ini.. jika korang teruskan pencarian tentang lelaki ini didalam internet lebih banyak perkara buruk ditulis tentang beliau dari perkara yang baik.. salah satunya sila baca di SINI

4 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Dropzone ke? kat sini ada gambor managing directornya.

  http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2006/10/9/business/15566870&sec=business

  ReplyDelete
 2. susah jugak nak terima yg dia ditangkap cuba merasuah pegawai siasatan berkaitan nfc. mana cukup nak bg rasuah kpd 3 org. Kes prifile tinggi. Kes panas.

  lg pun sya dia tak de perkhidmatan utk pengangkutan lori bwk lembu dari gemas ke kondo.

  mcmana org mcm ini boleh dpt mcm mcm bisness? Betul ke dia yg punya atau??

  ReplyDelete
 3. Ini semua lakunan umno bn diarahkan olih puak yahudi malaysia utk dijadikan mangsa yang dibela olih umno bn agar yang salah dilepaskan duit yang dihabiskan tak payah nak bayar kan kan kan

  ReplyDelete
 4. Lawak PRU13 SPRM utk menangkn BN d saat2 akhir. Semua pemimpin Umno(BN) trlibat dlm rasuah & salahguna kuasa. Sebut je siapa, pasti ada yg trpalit. PM trlepas ke??

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post