Mahasiswa dakwa diperdaya untuk ke demo sokong Najib..


Ini bukanlah satu perkara yang baru dalam UMNO malah amat biasa dipraktikkan untuk mengerah kakitangan kerajaan ataupun pelajar-pelajar Sekolah untuk menghadiri atau meramaikan majlis atau program anjuran mereka..


Bagi kakitangan kerajaan ianya lebih mudah kerana dengan surat pekeliling yang dikeluarkan oleh pihak kerajaan mereka mampu memaksa kaki tangan tersebut ke majlis mereka..

Bagi yang tidak terikat dengan sebarang jawatan dalam kerajaan surat pekeliling dari kerajaan bukanlah satu perkara yang wajib dipatuhi, oleh itu ianya sedikit sukar untuk mengerah kehadiran awam ke program anjuran UMNO..

Oleh itu.. seperti biasa mereka yang diperlukan hadir ke majlis anjuran UMNO/BN akan ditipu.. macam kat bawah ni..Mungkin bukan semua telah ditipu.. tapi sekarang ada yang dah ditipu.. macam mamat di bawah ni, nampak memang bukan ditipu..Dalam AmenoWorld pun ada juga dilaporkan kes Mahasiswa ditipu untuk hadiri demo sokong Najib ni.. carilah..

Sila lihat info penting yang perlu disebarkan di SINI

14 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Biasalah... aku pun pernah kena dulu!

  ReplyDelete
 2. Salam,

  Camner boleh tak sedar kena tipu? Kan ada tulis kat sepanduk tu. Dan bila dah tersedar kena tipu, belah je lah, watpe tunggu!

  ReplyDelete
 3. Yang bawa sepanduk tu yang sebenarnya menipu. Yang kena tipu dah lari ke tepi tapi tak leh lari jauh jauh takut tak leh balik bas rombongan tinggal nanti kang.. Mahasiswa lawak.

  ReplyDelete
 4. kahkahkah ini mesti strategi apko...tak sesia amno bayar 80juta

  ReplyDelete
 5. kesiannn anon yang menyamar aku tu,..5.37, tentu kau tension gila ngan aku kan..??

  berjaya misi aku...

  ReplyDelete
 6. Betul cakap Yong tu..

  kat kain rentang dah jelas tertulis tujuan berdemo...
  mustahil mahasiswa tu tak tahu apa-apa.

  Carilah alasan lain....

  ReplyDelete
 7. ciri2 party penipu putarbelit....students pun depa nak tipu........padan muka gambar kena turun....

  ReplyDelete
 8. Takpa. melayu tipu melayu takpaa. biasa lah

  ReplyDelete
 9. ...Ooohh... itu taktik lama tu...

  ReplyDelete
 10. kan lebih baik diorang balik kampus mentelaah pelajaran daripada terpekik terlolong macam orang kurang siuman. dah la kena tipu, muka lak kena sunburn.

  kesian2..

  ReplyDelete
 11. "Selepas dikecam kerana salahguna kuasa dan skandal rasuah, Menteri Umno Shahrizat Jalil telah memberikan bayangan jelas bahawa beliau bersedia untuk meletak
  jawatan. Umno adalah PENGKHIANAT MELAYU dan PENGKHIANAT RAKYAT yang telah merompak duit rakyat miskin, duit nelayan, duit petani, duit pemandu teksi, duit seluruh rakyat Malaysia. Apabila kerajaan UmnoBn beri pinjaman RM250 juta kepada syarikat keluarga Sharizat, ini perbelanjaannya:
  • membeli dua kondo mewah di Bangsar berharga RM13.8 Juta
  • membeli kondo paling mewah di Singapura bernilai 10.4 Juta
  • membeli sebuah kereta Mercedes mewah bernilai lebih Setengah Juta Ringgit
  • melancung ke luar Negara dengan kos lebih RM800 Ribu.
  Inilah dia pengkhianat Melayu!!! yang menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan peribadi. Dihadapan orang Melayu mereka melaung-laungkan HIDUP MELAYU!... BERJUANG UNTUK ORANG MELAYU!... UMNO PEJUANG BANGSA MELAYU!.... termasuklah di hadapan peserta-peserta BTN yang dipaksa hadir untuk mendengar FITNAH UmnoBn. Tetapi dalam masa yang sama.... Umno lah yang membangsatkan Orang Melayu di negara sendiri seperti :
  • Melayu kaum paling miskin di Negara ini (mengikut perangkaan rasmi negara).
  • Melayu yang paling ramai duduk di tepi-tepi sungai dan setinggan di Negara ini (boleh lihat dengan mata kita sendiri).
  • Melayu menjadi penagih dadah yang paling ramai di Negara ini.
  • Melayu tinggal Tanah Rezab Melayu hanya 1.7 juta hektar sahaja daripada 3 juta hektar pada asalnya.
  • Melayu di Kelantan 99.9 % rakyatnya orang melayu, tetapi kekayaan hasil minyak Kelantan tidak diberi kepada rakyat melayu Kelantan.
  • Melayu paling ramai yang pegang sijil SPM/Ijazah hidup menganggur tanpa pekerjaan setimpal yang menjamin masa depan mereka. (lihatlah sekeliling kita).
  • Melayu seramai 250 ribu orang telah menjadi murtad, menurut kenyataan Mufti Dato’ Seri Harussani.
  • Melayu Umno yang melesapkan wang FELDA hampir RM3billion!
  • Melayu seperti Mahathir menggunakan wang PETRONAS RM1.6 Billion untuk menyelamatkan anaknya dari bankrupsi.
  • Melayu di dalam ekuiti Bumiputera tinggal hanya RM2 bilion dalam pecahan ekonomi negara yang asalnya RM54 bilion.
  • Melayu menjadi kaum yang paling ramai menjadi bohsia dan membuang serta membunuh bayi yang tak berdosa.
  • Melayu Umno menutup Madrasah Sekolah Agama Rakyat dan menolak terus hukum HUDUD yang diarahkan oleh ALLAH S.W.T.

  ReplyDelete
 12. Wahai Orang-Orang Melayu sekalian. SEDARLAH...

  Anda undi UmnoBn, nasib anda akan menjadi semakin teruk di masa akan datang. Kita lihat selama 53 tahun Umno Melayu perintah kerajaan negara Melayu ini, semakin teruk keadaan orang-orang Melayu.

  Mereka UMPAN orang-orang Melayu dengan wang seperti pemberian RM100, RM500 dan sebagainya semata-mata untuk pancing undi di pilihanraya akan datang ini.

  Selepas selesai pilihanraya, Najib sudah sahkan GST akan dilaksanakan. Apa itu GST???

  Secara ringkasnya GST ini adalah : Beli apa sahaja barang keperluan, kena
  cukai GST 4% (pengecualian kepada beras, sayur, tepung dan gula). Di masa hadapan tidak mustahil semua boleh dikenakan GST, dan kadar yang dikenakan pada 4% itupun tidak mustahil akan dinaikkan jugak. Sekarang ni kerajaan meletakkan kadar 4% kerana kononnya kurang 1% jika dibandingkan dengan cukai jualan dan perkhidmatan 5% yang dikenakan sekarang, contohnya apabila kita makan di McDonald, Pizza, KFC dan lain-lain (gambar).
  Yang bezanya antara kedua-dua cukai ini (baru dan lama) ialah dulu cukai hanya untuk golongan yang mampu makan di tempat-tempat yang disebutkan tadi, tetapi sekarang cukai GST akan dikenakan untuk kesemua jenis barangan, contohnya beli kopi, baju, susu untuk anak, tayar motor, ikan di pasar…. apa sajalah yang anda beli di Tesco, Giant, Carrefour, kedai mamak…dan lain-lain akan dikenakan cukai kerajaan 4%. Dan cukai ini yang pastinya akan dibayar oleh kita semua, semua golongan termasuk orang Umno, MCA, MIC, PAS, PKR dan apa jua parti sekalipun akan terpalit dan sama-sama menanggung beban dan risiko. Kenapa kerajaan BN melaksakan GST? Satu soalan bijak terutamanya bila hampir pilihanraya. Takkan BN nak cari pasal dengan rakyat?
  Dalam keadaan pertumbuhan ekonomi yang menurun sekarang, melaksanakan GST adalah satu satunya jalan keluar bagi membolehkan Belanjawan 2012 yang berjumlah RM232 bilion dapat direalisasikan (pemberian bonus, bantuan, elaun khas, kenaikan gaji, peruntukan khas dan lain-lain).

  Untuk merealisasikan Belanjawan tersebut, BN perlu meminjam sekurang-kurangnya RM46 bilion untuk membiayai defisit Belanjawan 2012; itu pun jika ekonomi tumbuh pada kadar 5% - 6% bagi tahun 2012.
  Masalahnya sekarang adalah, had hutang Negara (debt ceiling) sudah mencapai had maksima iaitu 55% dari KDNK (Hutang Negara mencecah RM437 bilion). Takkan nak naikkan debt ceiling lagi yang akan membiarkan Negara terjerumus dengan masalah hutang (debt crisis) seperti yang berlaku di Amerika sekarang ini.

  Oleh itu jalan penyelesaiannya adalah dengan memaksa rakyat membayar GST untuk membiayai defisit belanjawan 2012. Jadi apa gunanya banyak pemberian ‘hadiah pilihanraya’ Bajet 2012, tetapi selepas itu rakyat dipaksa semula membayar kos hadiah tersebut?

  ReplyDelete
 13. yang bangang dan tersangat bodoh pun bangsa melayu yang masih menyokong umno bn porno terlampau banyak makan rasuah perut buncik banyak tengok filem lucah mata rabun banyat fitnah hati dah mati tak tahu nak beza antara elok dan najis

  ReplyDelete
 14. haha dah jelas² tulis kat kain tu, boleh kata kena tipu. Ker tak pergi pun sebenarnya nih, sekadar sebar fitnah. Bukan tak biasa taktik budak² pembangkang ni. Sekadar kat facebook jek ponnn

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post