Papagomo dan Parpukari di saman...

Image

Terpapar dalam media arus perdana The Star Notis Tuntutan terhadap parpukari @ Mohd Salim Iskandar seperti disebut dalam notis tersebut dan papagomo @ Wan Mohamad Azri kerana dikatakan menulis mengenai perkara yang melibatkan fitnah melibatkan seorang ahli perniagaan Abdul Razak bin Mohd Noor.


Semua ini terpapar dalam The Star bertarikh 14hb Januari 2012.

Era saman menyaman terhadap tulisan yang tidak disambut dengan bukti kukuh semakin bermula. Papagomo @ Wan Mohamad Azri serta Parpukari adalah laman pro UMNO paling popular dengan isu-isu sensasi serta kritikan yang agak keterlaluan dengan pemilihan perkataan yang tidak begitu menyenangkan.

Dengan label mereka adalah laman pro UMNO popular maka UMNO juga disabitkan dengan tindakan-tindakan laman web mereka yang hari ini sudah mula di saman. Melihat perkembangan yang ada penulis-penulis blog kadangkala gagal mengasingkan makna perang saraf dengan apa yang disebut fitnah.

Melihat satu kenyataan dari parpukari@Mohd Salim Iskandar dalam isu laporan polis ke atas fitnah papagomo@Wan Mohamad Azri oleh artikulis www.themalaysianinsider.com Amin Iskandar – mereka memaklumkan bahawa tulisan itu adalah hak kebebasan bersuara – satu justifikasi yang amat dangkal.

UMNO dalam isu ini seharusnya tidak terlibat atau campur tangan dalam membela laman – laman yang sebenarnya lebih membawa gambaran buruk kepada UMNO.

Namun dalam banyak hal kami dimaklumkan ada sumber-sumber sahih yang mengatakan ada kepimpinan UMNO yang terlampau ghairah dalam penglibatan laman web sehingga UMNO terpalit dengan apa yang negatif dibawa oleh laman-laman pro UMNO ini.

UMNO akibat penulisan beberapa laman web pro UMNO ini akhirnya di manipulasi oleh pembangkang untuk menjatuhkan imej UMNO sendiri.

Tindakan ini akhirnya meletakkan kita tersepit antara keseronokan menulis dengan usaha untuk menarik lebih ramai anak muda – orang yang tidak berparti melihat UMNO sebagai wadah sokongan mereka.

Mungkin sudah sampai masanya UMNO melakukan pembersihan – mengasing diri dari terus dilabel terlibat dalam pendedahan palsu dan menggunakan laman pro UMNO sendiri untuk tujuan peribadi dan politik sendiri.

Image
keluaran The Star 14hb Januari 2012
Image
dan disiarkan nama mereka sekali


6 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Angkat kaki laaa.. tinggalkan aje papa dan parpu tu

  bg pulak rakab naik kelas.. biar rakab pulak yg buat kerja dia org.

  tunjuk yg umno bukan ada satu papagomo atau parpukari.

  apa mcm parapakab !!!

  ReplyDelete
 2. kaki tonggang guiness stout pun banyak orang sokong kan....mak bapak dia orang ajar mcm tu kot...ke mak bapak derang pun kena tarbiyah sekali ngan apco....

  ReplyDelete
 3. kalau dapati bersalah nanti, pastikan mereka ke penjara bukan di denda, kerana kalau denda dah tentu2 bos2 mereka akan tlg byrkan. kalau depa sangkutkan skali bos2 mereka ni masa perbicaraan lagi bagus, semua skali masuk penjara. Aman ske Msia ni.

  ikhlasmalaysia.blogspot.com

  ReplyDelete
 4. tak de ke org yg nak bela papa dan parpu...

  berkodi kodi dia minum beer ... nie tgh fikir sape yg bela dia org nanti..

  ReplyDelete
 5. oo danau kota. dkat sgt tu. haha
  tq sbb bg alamat.

  ReplyDelete
 6. Dah tu apsal budak USM tu kena tahan pulak. Kebebasan bersuara ape?. Ilmu cetek.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post