PANAS!! Dokumen Asas Scandal NFC dan Dokumen Perbelanjaan Terperinci NFC.. Download disini..


Untuk makluman semua.. Semua dokumen yang berada dalam simpanan Rafizi Ramli ini akan serahkan kepada pihak PDRM iaitu Pihak Penyiasat dari Bukit Aman petang ini untuk mempercepatkan siasatan.


Dan Pengarah Strategi KeAdilan Saudara Rafizi Ramli akan hadir dan memberikan keterangan di Bukit Perdana pada jam 3 petang hari ini 4 Januari 2012

Kenyataan berikut dipetik dari Rafiziramli.com

Pihak penyiasat dari Bukit Aman telah menghubungi saya untuk memberikan keterangan berkenaan siasatan terhadap skandal NFC. Saya telah bersetuju untuk hadir dan memberikan keterangan di Bukit Perdana pada jam 3 petang hari ini.

Sejak skandal NFC dibongkar, tumpuan siasatan adalah untuk mengesahkan kesahihan dokumen-dokumen yang digunakan oleh KEADILAN dalam meneliti segala penyelewengan di dalam NFC. Ramai yang menuduh kononnya dokumen ini palsu sehinggakan seolah-olah siasatan lebih banyak tertumpu untuk mencari identiti mereka yang membocorkan maklumat kepada KEADILAN.

Saya telah bersetuju untuk mendedahkan dokumen asas yang telah dihantar secara sulit oleh seorang yang saya tidak kenali. Dokumen ini adalah dalam bentuk senarai perbelanjaan terperinci dari akaun bank utama yang dimiliki oleh NFC. Berdasarkan dokumen asas ini, saya percaya orang ramai tidak perlu ragu-ragu kesahihan maklumat yang diberikan kerana ia adalah maklumat terperinci dari sistem perakaunan NFC sendiri.

Siasatan lain dijalankan sendiri oleh KEADILAN berdasarkan perbelanjaan-perbelanjaan yang didapati dari senarai yang dihantar oleh seorang yang tidak dikenali itu.

Oleh yang demikian, KEADILAN yakin pihak polis dan SPRM sepatutnya tidak mempunyai apa-apa masalah untuk mendapatkan bukti dengan secepat mungkin untuk mendakwa mereka yang terlibat di dalam kes penyelewengan NFC, kerana dari pengalaman KEADILAN sendiri – dengan hanya berbekalkan sedikit maklumat, pelbagai penyelewengan dapat dibongkarkan.

Saya juga mendesak pihak berkuasa supaya menyiasat sehingga ke peringkat tertinggi penglibatan dan kecuaian pimpinan kerajaan yang mengakibatkan kerugian RM250 juta wang rakyat ini, termasuklah:

1)Kecuaian dan penglibatan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani pada ketika itu yang meluluskan projek penternakan fidlot ini tanpa mengambil kira faktor-faktor sehingga menyebabkan kegagalannya sekarang; dan

2)Kecuaian dan penglibatan Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak yang bertanggungjawab menilai bidaan dari syarikat-syarikat dan menganugerahkan projek ini kepada sebuah syarikat milik keluarga menteri yang tidak mempunyai apa-apa pengalaman sehingga menyebabkan kegagalannya sekarang.

Semua maklumat yang saya miliki setakat ini saya akan serahkan kepada pihak PDRM petang ini untuk mempercepatkan siasatan - Rafiziramli.com


Download dokumen asas yang telah dihantar secara sulit di SINI
Download dokumen senarai perbelanjaan terperinci dari akaun bank utama yang dimiliki oleh NFC di SINI

Korang download dan tengoklah.. Duit raya pun digunakan dari Dana untuk NFC..

9 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. semua nie tipu je.. documen wat sendiri tu..

  ReplyDelete
 2. bagi rasuah kat sprm wat pe.. aku nie yang dok jadi pencacai kak jat x nak bagi pape ke..

  ReplyDelete
 3. kesian plak aku nengok si jahil muRakab nih.. penat mengampu, penat membodek, penat memikirkan ayat nak pertahan Sarizat.. tp apa pun tak dpt drpd Sarizat dan lakinya.. habuk pun tak de.. bodoh tahap apa aku tak tau la..

  ReplyDelete
 4. Rakab nampak puki hitam kedut kak ijat masa dia selak kain...
  rakab tengok terus melancap...
  jadilah drpd tak dapat apa..kata rakab pukimak.
  kah...kah....kah..

  ReplyDelete
 5. Aduhhh, letih betul rasa badan aku ni..! Hantar anak-anak pulang ke asrama...tiga orang, tiga SBP..

  Tak larat nak komen hari ni..

  Psssstt,...Kambing-kambing PKR menyamar aku kat atas ni..4.04, 4.06..tu !

  ASD,..hari ni, kak Ijat bagi aku cuti..

  PAKATAN BAKAL HANCUR 9 JANUARI NI..

  ReplyDelete
 6. PDRM sila siasat betul2. Kalau siasat tak betul aku sumpah jadi anak lembu!!!

  ReplyDelete
 7. "elehhh setakat dokumen mcm tu nenek aku pun boleh buat...wayang asd je tu.."

  ayat2 ramalan yg bakal terbit dari mulut anjing2 peliharaan kak ijat lembumno

  ReplyDelete
 8. 6 tahun Anwar dipenjara oleh umno....lebih separuh Malaysia Pakatan Rakyat tawan....kali ni umno nak penjara dia lagi InsyAllah seluruh Malaysia akan ditawan...

  LAWAN TETAP LAWAN

  ReplyDelete
 9. bia betik, si betik jat nih. duit raya sampai RM34k?

  kaye ko jat.

  duit raye ntok lembu2 UMNGOK n BNatang, xtulis ke? duit bwh meja?

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post