Video: Ucapan Anwar Ibrahim diakhir siri jelajah, menjelang 901..Sebelum itu.. pagi Sabtu yang lalu dalam satu program di Yayasan Aman, Penanti.. Aku perhatikan wajah DSAI ini jelas kelihatan beliau dalam keadaan keletihan tetapi semangat yang ada di dalam dirinya untuk menjadikan Malaysia ini sebuah negara yang lebih baik untuk didiami mengatasi keletihan itu.


Aku yakin ramai yang tidak mampu untuk bergerak ke seluruh Malaysia sebagaimana yang mampu dilakukan DSAI, pagi hari tersebut beliau berada di Yayasan Aman, Penanti.

Kemudiannya beliau bergegas ke Kuantan.. selepas Kuantan ke Kuala Terengganu pula.. dan hari ini di Kuala Lumpur pula..

Dan nada suaranya juga mula kedengaran keletihan.. saksikan ucapan DSAI diakhir jelajahnya menjelang 901..


11 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. yg kuat mencaci anuwar jerrr...

  ReplyDelete
 2. AKU TGK KO NI KUAT MENGAMPU AL JUB JUGAK LA...

  BUKAN MUKA PENAT DAN SEMANGAT TAPI MUKA RAPLAH SEBAB NAK TERPEROSOK DI BULUH INN...

  PEJUANG HAMAS...

  ReplyDelete
 3. biarlah dia penat hari ini..esok dia bolehlah berehat panjang dgn tenang..Selamat bercuti Anwar!

  ReplyDelete
 4. Betul la muka penat.... takpe sungai buloh resort menanti..... bole rehat panjang....

  ReplyDelete
 5. Waduhh... hafal ayat al Qur'an.., bukan main lagi...! Masa berucap, tak ingat apa yang dia telah buat. Tutuh Chinadoll tu, UMNO yang ajar dia dulu ka?

  Bila Nik Aziz bagitau dia ttg ayat yg menegaskan kekuasaan Allah.., memang tepat.., kerana manusia WAJIB percaya kepada ketentuan Allah.

  Aku kesian kat kamu, Anwar.., sebagai seorang muslim... akan tetapi.., mengenangkan apa yang sebenarnya telah engkau lakukan.., kau tidak punyai kredibiliti untuk bercakap mengenai Islam kerana perbuatan kamu yang jauh terpesong.

  Percakapan kamu di depan orang kafir lain dengan perkataan2 mu di depan umat Islam. Kamu sokong penggunaan kalimah 'Allah' oleh orang2 Kristian.., semata2 untuk mendapat keuntungan yang kecil dalam politik. Kamu tidak menyetujui kerajaan menghalang Lina Joy dari murtad, semata2 untuk mendapat laba dunia dari orang2 kapir demi politik & kuasa yg kau idamkan.

  Tidak mahu aku perincikan satu persatu gejala2 kronik yang telah engkau taburkan di bumi Malaysia ini... Cukuplah aku menyatakan: Apa yang berlaku di depan mu hari ini adalah realiti yang Allah tunjukkan kepada makhlukNya di bumi..!

  Benar... Hanya Allah sahaja Yang Maha Kuasa..!

  ReplyDelete
 6. bab2 di ada tak nak aku nak komen,tetapi bab buku hijau yg menjamin kesejahteraan pada rakyat jelata... aku mmg suka,mcm menguruskan aset2 dan wang negara yg lebih menjurus kepada kepentingan rakyat dan lebih kenal akan masalah dan bebanan rakyat. tetapi perlu di teliti dan peka akan masaalahnya dgn di bantu pelbagai instrumen supaya dapat di realisasi dgn tepat dan sampai kepada rakyat malah merangsang aktiviti ekonomi persekitarannya.

  ReplyDelete
 7. Anwar Ibrahim the BEST leader in the world.

  ReplyDelete
 8. memang Anuar hebat...pemimpin agung yang hebat!...

  ReplyDelete
 9. hebat menjubo dan mencipap..huhu

  ReplyDelete
 10. Saya mengikuti kes anwar dengan minat yang tinggi. JAWAPAN! Saya yakin, dengan sesungguh sungguh amat yakin, itu konspirasi politik UMNO. Walau apapun keputusan mahkamah, itu KONSPIRASI politik UMNO bersama yang SEWAKTU dengannya. SORRY! Saya dah keluarkan UMNO dari dalam hati saya, FULL STOP.

  ReplyDelete
 11. amat menyedihkan komen2 pecacai penjilat pantat rosmah..ini adalah salah satu isu sampingan, byk lagi hal2 lain lebih penting boleh di debatkan tp pecacai memilih untuk menghina sesama saudara seagama dan sebangsa. Ekonomi, pendidikan, kesihatan dan byk lg..masih di takuk lama dan rakyat terpaksa merayu untuk mendapatkan yang lebih baik. Apa2 pun aku tak heran bila wang menjadi tuhan segalanya mungkin buat puak pecacai.

  pantun dua kerat...
  Najib cipap ziana zain di port dickson dan altantuya di singapore, Rosmah dapat tahu terus kena C4.

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post