Contoh Manusia Gila Kuasa..


Biasanya dalam sebuah Parti, pemimpin adalah dipilih tetapi berbeza dengan mamat ini.. dia tawar diri sendiri sebagai Presiden KITA.. Nampak sangat gila kuasa..


Zamil sedia terajui Kita, mahu Zaid undur

PUTRAJAYA - Pengerusi Parti Keadilan Insan Tanah Air (Kita) Kedah, Zamil Ibrahim sanggup menggalas amanah mengetuai parti itu jika Presidennya, Datuk Zaid Ibrahim merasakan tidak lagi mampu menerajui pertubuhan itu.

“Saya berani jamin, akan ada ramai lagi tokoh tertentu akan menyertai Kita jika Zaid tidak ada dalam parti,” katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Malah, beberapa pengerusi peringkat negeri juga sebulat suara melahirkan pendirian tidak bersetuju dengan Zaid yang semalam mengumumkan akan membubarkan parti itu.

Sehubungan itu, mereka juga mendesak agar Zaid mengundurkan diri secepat mungkin jika merasakan tidak lagi mampu menerajui parti.

Mengulas lanjut, Zamil memberitahu, EGM yang dimaksudkan tidak perlu diadakan dan jika Zaid mengakui tidak mampu menerajui parti, adalah lebih baik keluar dari parti secara terhormat kerana ada orang lain yang sukarela boleh menerajui parti.

"Mengapa beliau (Zaid) perlu merosakkan parti sedangkan selama ini kami di peringkat negeri menjaga parti dengan baik walaupun parti Kita ini kecil sahaja.

"Kami terkilan kerana keputusan ini dibuat oleh beliau hanya melalui media tanpa merujuk dahulu pimpinan negeri-negeri," katanya.

Pendirian tidak bersetuju dengan Zaid dilahirkan oleh pemimpin Kita dari Kedah, Pulau Pinang, Selangor, Johor dan Sabah.


Hadir sama, Pengerusi Kita Johor, Dr Mohd Zaid Mohd Yusof; Pengerusi Selangor, Azmi Selangor dan wakil wanita tunggal Selangor, Rahayu Wakiman. Suara pemimpin Pulau Pinang dan Sabah diwakili oleh Kedah dan Johor.

Semalam, Zaid berkata, akan membubarkan parti itu untuk menghapuskan sebarang keraguan yang mendakwa bahawa mereka tidak memihak kepada pembangkang.

Menurut Zaid, Kita akan dibubarkan menerusi mesyuarat luar biasa (EGM) yang akan diadakan tidak lama lagi.

Katanya, Kita perlu dibubarkan, "untuk membuang mana-mana dan semua keraguan yang kita sesungguhnya menyokong pembangkang", khasnya ketika sesetengah anggotanya di Kedah dan Pulau Pinang dengan secara terbuka kritikal mengenai pakatan pembangkang Pas-DAP-PKR.

Beliau berkata, ideanya menubuhkan sebuah parti politik yang menyokong idea-idea yang sederhana dan progresif serta membawa kesopanan dan ketertiban kepada wacana politik telah gagal.

Zaid, bagaimanapun, tidak memberitahu bila EGM itu akan diadakan. Parti itu yang genap setahun bulan lepas ditubuhkan selepas Zaid meninggalkan PKR ekoran dakwaan ada penyelewengan dalam pemilihan.

Kita bahagian Melaka dibubarkan pada 11 Januari lalu dan 60 orang anggotanya memilih menyertai PKR.


Sinar Harian

13 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. Duit boleh sapu...
    apa pun boleh....

    ReplyDelete
  2. baguslah KITA dah hapus... sekiranya diterajui oleh orang gila kuasa..semestinya memihak kepada UMNO/BN. langkah yang bijak Zaid Ibrahim menyahkan KITA agar parti ini tidak disalahgunakan lagi.. Habis cerita...

    ReplyDelete
  3. Zamil ni anak Ibrahim Ali
    dua beradik dgn Hassan Ali
    elok le tu NGO KITA
    + NGO JATI
    ----------
    = KATI + PERKASA
    = ?

    ReplyDelete
  4. parti pun ada enam tujuh kerat..

    berebut rebut lah tak nak jd Presiden.

    hrp Zaid ada cara lain kasi Parti KITA ni berkubur.

    Parti ni pun bukan apa.. nanti bila ada isu bg komen lah atas nama parti.

    bila cakap secara individu, kurang berkesan beb.. jd ckp lah atas platform parti atau NGO..

    Menurut Presiden KITA yg baru menerajui parti sebg Presiden, kenyataan anwar jelas anwar menyokong yahudi.

    dan

    Menurut Zamil Ibrahim kenyataaan anwar jelas anwar menyokong yahudi.

    Kan berbeza.. sbb KITA ada nama krn Zaid Ibrahim.

    ReplyDelete
  5. KITA diasaskan olih Zaid , elok lah dia yg hapuskan KITA .....Yg gila kuasa nak jadi President tu tubuh lah party sendiri ....

    ReplyDelete
  6. hahahahaaaaa.....gila kuasa ??
    Baru tawarkan diri dah dikatakan sebagai gila kuasa !!

    Yang melantik diri sendiri sebagai ketua umum tu, bukan lebih gila kuasa ker ??

    hahahahaaaa......ASD, hang ni perasan kaa atau tidak ??

    Kebelakangan ni minda hang makin tumpul laa....BORIIIINNGG !!!

    ReplyDelete
  7. hai rakab butuh,

    aku dok tunggu hang nak buat projek pancut2....
    awat hang tak mai.....
    aku pancut hang buka mulut....
    kah...kah...kah....

    hang dok gila kat zamil pulak ke?
    dia duit banyak...
    tapi duit haram....
    dia pun haramjadah...
    sama padan tu....
    kah...kah...kah...

    ReplyDelete
  8. KITA tu apa haa??? Tak penah dengar... tak tau pun...

    ReplyDelete
  9. .

    mana mana org yg punya atau berjaya menubuhkan parti mestilah org itu yg jd Ketua spt ketua umum .. dan zaid ibrahim sbg presiden KITA..

    mcm main kutu.. org yg syorkan main kutu automatik jd ketua kutu dan org pertama dpt duit kutu..

    KITA tu masih Zaid punya.. byk duit dan kerja yg dibuat.. tiba tiba ada org lain pulak tawar diri .. buatlah parti sendiri kita tenguk berapa jauh boleh pergi..

    ada pun anwar dilantik jd ketua umum sbb PKR tak nak samaa je mcm umno.. oleh itu dlm rangka parti presiden umno cuma sama taraf dng presiden PKR ! Tu sbb anwar tak heran jawatan presiden..

    ReplyDelete
  10. parti KITA....parti yg hanya 2,3sab baik bubar je duit pun tak ada,adajua peningkatan undi pakatan nanti dipru13,parti ini kalau dibiarkan berkembang sehingga 3juta ahli,pasti disambar mamak pukimamak tu mcm PP,aku tak setuju aku sokong zaid d bubar..ada melayu berani sujud dgn puak mamak zambe ..hanya melayu lancau kulup saja dak

    ReplyDelete
  11. Sepatutnya letak nama DSAI juga dalam slot ni..sebab DSAI kata dlm penjara pun akan jadi PM..huhuhu..hebat2..

    P/S: Nanti bila dekat nak Piiiii..pun minta dilantik jadi PM atau dalam kubur...jadilah...dan batu nisan mesti tulis mantan PM Malaysia

    ReplyDelete
  12. Sokong KITA di bubarkan ....Siapa yg nak jadi ketua tu tubuhlah party sendiri ....

    ReplyDelete
  13. .

    dan LKS Hj Hadi Karpal Singh dll tlh mengendorse kan Anwar adalah PM walaupun anwar di penjara ..

    Org yg gila kuasa tak kan dpt mandat solid mcm tu !!

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post