Gambar yang membuktikan hanya Pencacai UMNO percaya Anwar Agen Israel...



Dengan menyiarkan hanya separuh dari temubual Anwar bersama The Wall Street Journal, media tunggangan UMNO cuba memperbodohkan rakyat Malaysia terutamanya yang berbangsa Melayu dan berugama Islam khususnya.


Ini apa yang dijelaskan oleh The Wall Street Journal..

In a recent interview with the Wall Street Journal, Mr. Anwar responded to the question of whether he would open diplomatic ties with Israel by stating his “support” for “efforts to protect the security of the state of Israel,” while at the same time backing the “legitimate rights of the Palestinians.” He stopped short of saying he would establish diplomatic relations between the two states – what he describes as a “tricky” issue – and stated that any change to the status quo would remain contingent on Israel recognizing the aspirations of the Palestinians – Sepenuhnya di SINI

Dan Anwar juga telah mengeluarkan kenyataan seperti berikut..

Dalam kenyataannya, Anwar berkata, “saya diwawancara oleh Wall Street Journal pada hari Khamis, antara soalan yang ditanya kepada saya adalah berkaitan dasar luar negara dan isu Palestin.”

“Saya tuntas menegaskan bahawa kemahuan dan hak rakyat Palestin mesti dibela dan itu merangkumi hak untuk mendirikan negara sendiri serta tidak terus dizalimi. Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati,” katanya lagi. – Sepenuhnya di SINI

Namun begitu isu ini terus dimainkan oleh media tunggangan UMNO selama sudah hampir dua minggu.

Nampaknya hanya pencacai UMNO yang percaya putar belit media tunggangan UMNO itu, tetapi tidak masyarakat luar Malaysia terutama dari negara Arab dan Palestine sendiri..

Berkut adalah beberapa keeping gambar yang membuktikan hanya pencacai UMNO yang terpedayya dengan propaganda media tunggangan UMNO itu baik media cetak mahupun media elektronik…




Bersama Khalid Mashal Pemimpin HAMAS


Bersama Menteri Kebudayaan Qatar H.E Dr.Hamad bin Abdul Aziz bin Ali Al-Kuwari


Bersama Sheikh Yusof Al-Qardhawi


Sedang Berbincang Bersama Sheikh Yusof Al-Qardhawi

17 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

  1. maknanya wsj yg dibaca di indon hanya sekerat je la ye. atau... org indon bodoh tak reti bahasa inggeris. termasuk la org palestin semua bongok buta huruf. itu maksud ko? sekadar bertanya, tak derhaka sampai nk humban aku dlm sungai..

    ReplyDelete
  2. Senang aje.. maknanya ada berlaku salahfaham dan sengaja dibuat salah faham oleh musuh2 politik Anwar dan ada yg kurang periksa pun terpengaruh sekali.. Penyelesaian two-state adalah cadangan dari liga arab dlm proses perdamaian sebelum ini.. kalau tak setuju boleh cadang cara lain.. PAS tidak akan iktiraf negara Israel biarpun Palestin jd negara merdeka.. selagi tanah rakyat palestin tidak dikembalikan.

    ReplyDelete
  3. terima kasih ASDelete

    kerana anda nak putar belitkan lagi isu ini yg sememangnya aku maklum kamu mmg kaki putar

    ReplyDelete
  4. anon 3.48 - terima kasih kerana memutar semula berita asal yang telah diputar. ko agak2 tokoh2 islam luar malaysia nak tak ajak najib duduk semeja berbincang isu2 semasa dan negara islam khususnya? org luar pun tak percaya kt kerajaan najib tp malangnya ada lg melayu yg bangang sokong. pecacai2..klu mmg bangang dulu kini selamanya

    ReplyDelete
  5. .

    kau org buang lah video video anwar dlm sungai pahang.

    isu liwat tu pun kau org tukar lah dan cerita pulak psl anwar main gusti tangan dng Menteri Qatar..

    Ini perjumpaan kawan lama sb kerusi dia org dekat dekat..

    kalau najib.. antara kerusi najib dng kerusi pemimpin tsbt 20 kaki jarak antara satu dgn satu lagi.

    ReplyDelete
  6. yg manipulet isu ini org umno..

    apa kena mengena dgn Indon dan Palestin.

    sejak bila org Indon jd ahli UMNO? Oh Indon yg daftar dgn PATI tu ke .. patutlah...

    ReplyDelete
  7. semua gambar ni adalah dalam satu majlis yang sama . mungkin ada 10 atau 20 orang VIP dalam majlis tu . itu pun nak kecoh ker ??

    Kesian Anwar tak dapat access jadual Ismael Haneyeh di Kuwait .... hehhehehh

    ASD , kan diarahkan kau bagi highlight gambar anwar ni ... macam ni jer ker story kau kasi ... tak ngammm lah ...

    ReplyDelete
  8. .

    mesti lah kecoh beb..

    sbb dlm 20 org vip tu yg terpilih duduk dekat sekali dgn pemimpin dunia islam ini ialah Sdr Anwar.

    Begitu senang sekali tenguk pemimpin dunia bersembang dng anwar..sedikit pun mrk tak ragu ragu anwar bukan agen yahudi dan kaki liwat.

    pemimpin umno nak buat mcm ni kena melobi berjuta juta ringgit OOoo!

    Gambar ini menjadi bahasa yg indah utk mematikan tuduhan fitnah juak juak umno.

    ReplyDelete
  9. Kepada anon 3.48..

    anwar berkata 'Saya juga mengungkapkan bahawa jika syarat ini dipenuhi maka wajarlah hak rakyat Israel juga dihormati,”

    Kau rasa Israel nak penuhi ke syarat tu? sudah pasti jika dipotong leher pun mereka tak setuju. Soo.. sudah pasti malaysia di bawah PR tidak akan iktiraf Israel!!

    ReplyDelete
  10. oi asd bodo...ko xreti bc ke statemnt nuar tu..dlm wsj...ayt nuar juburi tu terang2 kate dia akan protect israel..."ill support all effort to protects israel" tu ayt nuar juburi...ayt tu xbersmbung dgn mn2 ayat...

    tp heran jgk..yg terbaru wsj siap siarkn lg penerangan anwar psl artikel die skong israel ni..nuar ni mmg ade special acces ke dgn wsj ni...ni bkn paper org yahudi ke..hahahaha..

    yg terbaru..alhamdulillah..akhirnya pok nik br tersdr dr tdo yg lena..br die sedr psl kenyataan nuar yg skong israel ni..pok nik kate harap nuar tarik blk kenyataan skong israel tu or saman je WSJ sbb slh lapor...TAPI AKU BRANI JAMIN NUAR JUBURI AKAN BUAT MN2 ARAHAN POK NIK TU..SAPE LA POK NIK NI DI MATA NUAR BERBANDING KWN2 YAHUDI DIE.HAHAH

    ReplyDelete
  11. hehehe...pencacai anwar dh marah. oklah, marah tu dh jadi sebahagian keperluan jiwa para pencacai. no hal. ni kalau nk bagi marah lagi, ust nasharudin mat isa pulak dh jumpa dgn pemimpin palestin berkaitan sokongan anwar terhadap israel. pemimpin israel tu ucap terima kasih sbb sokongan umat Islam terhadap perjuangan rakyat palestin. tak sebut pulak nama anwar sebagai penyokong palestin. ha..macamana tu. ni pulak, tok guru nik aziz pulak dh mintak anwar tarik balik kenyataannya yg menyokong israel. nik aziz pun bodoh mcm yg anon 6:09pm gelar kt aku? asal pertikai anwar semua bodoh. aku bodo, hj hadi bodo, nik aziz bodo. kalau pemimpin bn tu, bodonya lg melantun-lantun la ye. ko je yg pandai bersama dgn anwar yg teramat pandai. marah la lagi...

    ReplyDelete
  12. Sejak bila Nik Aziz pandai baca omputeh? Takkan Mahfuz yang bacakan, kakakakakaa

    ReplyDelete
  13. kalu ASD nak kata kenyataan AWSJ diputar belit oleh UMNO . Tengoklah kenyataan media oleh PKR sendiri . Diputar belit gak ker .

    Yang penting Anwar tu bukan takat iktiraf negara israel tetapi sokong usaha untuk jamin keselamatan israel lagi .

    ASD oiii dah ada fatwa antarabangsa lah umat islam tak leh iktiraf negra isreal ni . Tu pun nak belit lagi ker . Camtu pun nak jilat pukok anwar lagi ker ??

    ReplyDelete
  14. .


    apa pun pandangan anwar tetap memberi impak kpd di dunia politik antarabangsa.

    tp bgaimana pula cadangan two-state solution? katalah ujud two state satu israel dan satu palestin . tidak kah hak israel ketika itu perlu dilindungi ? kalau ini tidak diberi jaminan maka selagi itu lah ujud kekejaman di bumi palestin.

    ReplyDelete
  15. anon macai tahap longkang yg pro dgn parti Babi Negara.apapun ttg wsj tu adalah pandangan DSAI lu olang mau pertikai itu lu olang punye hal..tapi wa dan the geng punya hal termasuk rakyat malaysia lain..semua dah tahu FELDA bawah naungan najib dan isa samad sudah kowtimmm dgn itu israel..itu sudah pasti....kompemmmm ma.bisnes minyak lol...tu website‘Israel Funding Corp’ sulah kompem ma itu KERAjaan malaysia. sikalang najib lo..bukan DSAI..tarak percaya check itu kabinet punya carta..bukan DSAI loo..itu najib juga ade kowtim dgn israel... itu israel funding corp talekkk nafi punye....tapi kompem yg KERAjaan malaysia 51% mengeksport minyak masak itu ke israel lor....mau jawap ka macai indahwater ..? ada bran?

    ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post