Ini dia jawapan Pencacai UMNO tentang insiden kereta Anwar diserang di Sembrong...Setelah lima hari berlalu.. pencacai UMNO dari Sembrong berjaya menyiakan skrip mereka untuk meletakkan kesalahan keatas bahu DS Anwar Ibrahim..


Bagaimanapun skrip yang dihasilkan oleh pihak mereka memang tidak menyakinkan sama sekali kerana.. nampak bodoh sangat alasannya...

Aktivis Umno: Kereta Anwar langgar peserta demo

Seorang anggota Pemuda Umno yang berada di barisan depan dalam demonstrasi depan pejabat PKR Sembrong Ahad lalu mendakwa, keadaan pada malam itu menjadi kecoh apabila kereta Datuk Seri Anwar Ibrahim terlanggar seorang peserta.

anwar car damaged by stone throwing umno supporters in sembrong 3Saksi yang enggan namanya disebut itu berkata, peserta demonstrasi mula menendang kereta Mercedes Benz itu menyebabkan kerosakan pada pintu dan cermin.

"Pemandu langgar dia, sakit tu. Mercedes, bukan (kereta) Kancil," katanya sambil mendakwa tindakan itu diikuti rakan mereka yang lain.

Beliau yang berada di situ dari jam 8 hingga 12.30 tengah malam bagaimanapun menafikan polis tidak mengambil tindakan menyuraikannya.

NONEKatanya, anggota keselamatan juga membuat benteng manusia dan menarik ke tepi lelaki yang disyaki mempunyai mercun tetapi tidak menjumpai sebarang bukti.

"Polis kepung side (pihak) Umno, tak bagi sikit pun terlepas. Siap pegang tangan," katanya lagi.

Bangladesh didakwa sertai ceramah Anwar

Berhubung dakwaan terdapat insiden membaling telur, aktivis Umno itu berkata ia disebabkan penduduk Kluang tidak sukakan Anwar ekoran kenyataan kontroversinya berhubung keselamatan Israel.

NONE"Malam itu orang dah tahu Anwar datang, dia lepas geram sejak (reformasi) 1998. Lebih 10 tahun dia tunggu Anwar datang sebab tak puas hati," katanya lagi.

Lelaki 26 tahun itu juga berkata, program bantahan Pemuda Umno dan NGO itu cuma hendak halang Anwar dan tidak berniat hendak mencederakan sesiapa.

NONE"Budak-budak Sembrong yang sertai sekali marah. Sembrong, jauh datang dari sana. Dia tak niat nak cederakan sesiapa. Saja nak halang Anwar sahaja. Ingat Anwar takut, terus blah (beredar). Orang Kluang 70 hingga 80 peratus benci Anwar," katanya.

Beliau juga mendakwa lebih separuh daripada peserta program PKR di Johor pada hari minggu lalu orang Bangladesh.

"Itu yang kita orang ketawa gila-gila. PKR kata, nak tawan Kluang," katanya menyindir.

Setakat ini, tambahnya, belum ada lagi rakan-rakannya dipanggil polis.


Malaysiakini

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post