Timbalan Presiden Gerakan pula mahu Sharizat berundurBiarpun semakin ramai pemimpin-pemimpin yang mendesak Sharizat supaya meletak jawatan namun Sharizat buat pekak...


Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil hari ini menerima satu lagi tamparan - kali ini dari sebuah parti komponen BN - ketika tekanan semakin memuncak terhadap menteri kabinet tersebut supaya berundur.

Hari ini, turut menyertai desakan terhadap Shahrizat itu - ekoran pembabitan keluarga menteri berkenaan dalam skandal National Feedlot Corporation (NFC) - ialah Timbalan Presiden Gerakan, Datuk Chang Ko Youn.

Dalam satu kenyataan, Chang berkata walaupun beliau amat "bersimpati" dengan Shahrizat yang sedang berdepan dengan serangan yang "tidak adil dan kejam", tetapi tegasnya, Shahrizat sepatutnya melepaskan jawatan menteri demi kepentingan yang lebih besar bagi BN.

Demi kepentingan BN, beliau berharap Shahrizat akan dengan rendah hati mengosongkan jawatan menteri dalam kabinet dan menumpukan tenaga memerangi serangan terhadap keluarganya.

"Beliau boleh kembali semula ke kabinet selepas episod ini selesai dan namanya dibersihkan," kata Chang.

Mengakui bahawa Shahrizat dan keluarganya sepatutnya dianggap tidak bersalah sehingga dibuktikan, Chang berkata, keluarga menteri itu juga perlu menjawab tuduhan terhadap mereka.

Menurutnya lagi, "pengorbanan" oleh menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu akan melepaskan BN daripada "beban" NFC.

Sementara itu, Presiden MCA Dr Chua Soi Lek berkata,beliau percaya Shahrizat akan mengambil tindakan yang terbaik "demi kepentingan Umno dan BN".

"Beliau adalah seorang pemimpin kanan parti dan kami mempunyai keyakinan terhadap kebijaksanaan politiknya," katanya dipetik dalam laporan oleh akhbar The Star.

7 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Shahrizat kata, "Hai, kenapa nak kecuh sangat ni? Saya hanya curi RM250juta. Kalaulah dibandingkan dengan Kak Rafidah dan Menteri-Menteri yang lain, mungkin ada mencecah berbilion ringgit. Suruhlah mereka tu letak jawatan dan jangan lupa siasat mereka juga ya! Bukti? Memang adaaa...".

  ReplyDelete
 2. Tambah Shahrizat lagi, "Sebahagian jumlah besar RM250 juta tu ada masuk kocek beberapa individu kenamaan UMNO sendiri. Kenapa nak saya undur? MACC berjumpa dengan saya tu untuk terokai bagaimana hapuskan bukti2 dan saksi2 kalau dibawa bicara nanti. Untuk juga lindungi bos2 saya".

  ReplyDelete
 3. Bukan ke sahjilat dah bagitau dia tak tau apa2, dia HANYA isteri kpd pengarah NFC dan DIA HANYA TAU SINGSING LENGAN, SELAK KAIN, TAYANG PUNGGUNG, KANGKANG & BERANAK SAHAJA.

  ReplyDelete
 4. letak jawatan saja ka, lepas tu enjoy la, malu sekejap saja, duit sapu cucu cicit goyang kaki la bukak bisnes kasi beranak itu duit. Org curi rm250 pn masuk jel 2 tahun kena bantai dlm lokap, ini mcm adil ka? Standard longkang btul la.....

  ReplyDelete
 5. Najisss tak ada kote , beri lah arahan letak jawatan

  ReplyDelete
 6. Jangan keras kepala sangat. letak jawatan cepat!!!!!

  ReplyDelete
 7. .

  aku rasa lah kalau izat sorg je yg ambil dan pakai duit tu, desakan pemimpin be end ni tak de lembu... sorry lembut mcm ni..

  simpati lah.. pemimpin kanan parti lah... ini mcm memujuk

  kalau memujuk tentu ada skandel di sebalik skandal..

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post