Warga Israel dibenarkan memasuki Malaysia dengan tiga syarat..MUNAFIK!! itulah perkataan yang paling sesuai buat pemimpin-pemimpin UMNO yang mendakwa Malaysia tidak pernah mengiktiraf negara haram Yahudi iaitu Israel..


Naib Presiden Pas, Datuk Mahfuz Omar dalam satu kenyataan media menggesa agar kerajaan pusat pimpinan Barisan Nasional (BN) meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia kerana kenyataan mereka sebelum ini yang kononnya tidak mengiktiraf Israel.

Beliau berkata, walaupun tiada hubungan diplomatik secara rasmi dibuat, tetapi dengan membenarkan kehadiran pasukan kriket Israel pada 1997 membuktikan bahawa Malaysia memberi pengiktirafan secara tidak langsung.

“Kerajaan Umno dan BN perlu minta pada seluruh rakyat Malaysia kerana secara tak langsung mengiktiraf kewujudan negara haram Israel. Ia berdasarkan, pertama, kehadiran pasukan kriket yang mana pada waktu itu saya ditahan dan dibicara.

"Kedua, dengan membenarkan mereka masuk seperti kehadiran kapal-kapal dagang milik Israel di Pelabuhan Klang. Ini membuktikan kita iktiraf mereka. Jadi mereka perlu meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia dan rakyat Palestin," katanya - Sinar Harian

Bukan itu saja kenyataan dari Timbalan Menteri Luar, Datuk Richard Riot ini juga membuktikan dalam diam kerajaan UMNO/BN memberi pengiktirafan secara tidak langsung kepada negara haram yahudi iaitu Israel..

"Dasar Malaysia memang kita tidak ada hubungan diplomatik dengan Israel, iaitu hubungan bilateral. Walau bagaimanapun, kerajaan dari masa ke semasa boleh melonggarkan untuk warga Israel untuk hadiri mesyuarat dan penyertaan dalam aktiviti sukan tapi dengan syarat tertentu,

Selain kejohanan sukan, rakyat Israel juga dibenarkan ke negara ini untuk menghadiri mesyuarat atau persidangan yang bersifat antarabangsa.

''Memang Malaysia tidak mempunyai hubungan dua hala dengan Israel, tetapi ada kelonggaran diberikan kepada rakyat negara itu untuk memasuki negara ini berdasarkan syarat-syarat yang ditetapkan oleh kerajaan," katanya .

Antara syaratnya ialah mendapat kebenaran dan kelulusan daripada Kementerian Dalam Negeri, Aktiviti yang disertai mereka tidak boleh diberi publisiti oleh media tempatan dam mereka dijemput oleh penganjur program.

Bagaimana boleh dikatakan Kerajaan Malaysia yang dipimpin UMNO tidak mengiktiraf negara haram tersebut sedangkan dalam masa yang sama membenarkan warga negara haram itu memasuki Malaysia?

Photobucket
Photobucket

Profesor Dr. Syeikh Yusuf Al-Qardhawi dalam khutbah Jumaat bertarikh 12 April 2002 seperti disiarkan di dalam fatwa, hakam dan…‘muhadaroh’ telah menyeru umat Islam dan negara Islam untuk memboikot semua produk dan membatalkan hubungan dagangan dengan Israel. Beliau menegaskan bahawa perbuatan mengadakan hubungan dagangan dengan Israel adalah tergolong dalam dosa-dosa besar dan kerajaan adalah bertanggungjawab untuk melaksanakan dasar tersebut.

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post