Farmhouse Supermarkets milik NFC di Singapura ditamatkan pajakan



Inilah yang dikatakan sudah jatuh ditimpa tangga, beberapa hari lepas Pengerusi NFC iaitu Suami Sharizat didakwa di Mahkamah kerana dituduh pecah amanah.. sekarang pajakan Supermarketnya di Singapura ditamatkan pula..


Pemilik Rochester Mall di Buona Vista, Singapura hari ini dilaporkan oleh Straits Times Singapura telah membatalkan pajakan rangkaian pasaraya milik Syarikat dari Malaysia dipremis berkenaan kerana gagal disiapkan mengikut masa yang ditetapkan..

Pasaraya Farmhouse yang dimiliki oleh keluarga Sharizat itu telah menyewa keseluruhan tingkat dua bangunan tersebut yang keluasannya melebihi 25,000 kaki persegi. Sewa dianggarkan oleh PKR ialah RM2.2 Juta sebulan.

Menurut jurucakap pemilik projek United Engineers 'We have terminated the lease of Farmhouse Supermarkets and are in the process of getting new tenant(s) for the vacated retail space,'- StraitTimes

Sementara itu Malaysiakini melaporkan..

NFC hilang pajakan pasaraya di Singapura

Lebih banyak soalan dilemparkan ke atas syarikat projek ternakan lembu National Feedlot Corporation (NFC) yang dilanda kontroversi. Kali ini, berhubung kehilangan pajakan pasaraya syarikat itu di Singapura.

Akhbar harian Singapura, Straits Times hari ini melaporkan bahawa pajakan untuk Farmhouse Supermarket di pusat membeli-belah di Rochester telah dibatalkan kerana premis berkenaan gagal disiapkan mengikut masa yang ditetapkan.

Ahli parlimen pembangkang Tony Pua (DAP-Petaling Jaya Utara), yang memetik laporan itu, berkata bahawa pasar raya seluas 25,000 kaki persegi tersebut sepatutnya terletak di tingkat dua pusat membeli-belah berkenaan.

Pua menuntut jawapan mengenai jumlah wang yang telah dilaburkan dalam projek peruncitan itu dan sama ada kerugian akan ditanggung oleh syarikat ternakan lembu NFC yang menerima pinjaman mudah dari kerajaan.

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post