Samseng Upahan UMNO baling batu di Karnival PR dicekup.. (Video Inside)KUALA SELANGOR 26 MAC : Tindakan ganas dan cuba menimbulkan kekecohan ketika sambutan Karnival “Terima Kasih Rakyat” semalam didakwa didalangi Umno-BN.


Bertempat di Stadium Kuala Selangor, kekecohon tersebut tercetus apabila kumpulan terbabit secara tiba-tiba membuat bising dan membaling batu ke arah para hadirin sambil membawa sepanduk yang tertulis ‘Anwar Yahudi’ dan ‘Anwar sokong Israel’ ketika ucapan Ketua Parlimen DAP, Lim Kit Siang.

Kumpulan yang terdiri daripada enam orang itu juga bertindak menyerang kereta Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang baru sahaja beredar untuk ke program lain selepas memberi ceramah di majlis itu.

Karnival itu diadakan sempena ulangtahun ke empat pentadbiran Pakatan Rakyat di Selangor.

Keadaan itu menyebabkan orang ramai bertindak mengejar kumpulan terbabit yang menaiki tiga buah motorsikal.

Bagaimanapun, salah seorang daripada ahli kumpulan itu berjaya ditahan orang ramai menyebabkan anggota Unit Amal PAS yang mengawal ceramah tersebut, terpaksa bertungkus berusaha menghalang remaja itu dari dipukul manakala lima remaja lain berjaya melarikan diri.

Keadaan itu bagaimanapun kembali tenang sepenuhnya selepas remaja itu ditahan oleh polis.

Sementara itu, Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim menyelar tindakan kumpulan terbabit.

Katanya, seperti biasa Umno-BN akan menghantar samseng upahan untuk menganggu setiap majlis Pakatan Rakyat - Selangorku


Samseng Umno ditangkap ganggu sambutan Pakatan Rakyat
KUALA LUMPUR 26 Mac: Majlis Sambutan Sempena Empat Tahun Pemerintahan Pakatan Rakyat Selangor di Stadium Kuala Selangor semalam dicemari dengan insiden gangguan oleh samseng Umno, yang kelihatan seperti sudah menjadi kebiasaan akhir-akhir ini.

Ketika pemimpin DAP, Lim Kit Siang memberi ucapan, seramai kira-kira dua puluh samseng bermotor berkumpul di pagar stadium dan melakukan provokasi kepada hadirin, termasuk membaling objek seperti batu dan botol air ke dalam stadium.

Hadirin bergegas ke tempat kejadian selepas mengetahui kekecehon yang berlaku. Keadaan menjadi tegang untuk beberapa minit sebelum pengawal dan polis yang bertugas berjaya menyuraikan samseng-samseng berkenaan.

Pergaduhan mulut berterusan antara kumpulan itu dan hadirin di dalam stadium dan seorang daripada mereka ditangkap dan dibawa ke perkarangan stadium. Walau bagaimanapun, Unit Amal PAS cekap bertindak menyelamatkan pemuda itu daripada dipukul orang ramai.

Anggota Unit Amal dan juga penduduk tempatan yang hanya ingin dikenali sebagai Jamal mengesahkan samseng-samseng tersebut merupakan penduduk tempatan dan ahli Umno.

“Majoritinya berumur belasan tahun, dan tiga atau empat orang dewasa bertindak mengepalai mereka”, jelas Jamal yang turut terlibat menyelamatkan pemuda terbabit.

Keadilandaily

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post