PAS Parti Ajaran Sesat?.. kalau dah sesat, kenapa tak diharamkan?(Video Inside)


Alahai Mat Said.. Sanggup dia mengeluarkan belanja yang besar semata-mata mahu menjayakan Majlis Wacana PAS: Parti Ajaran Sesat ni..

Mainan politik jenis apa ni? Kalau dah benar PAS itu Parti Ajaran Sesat kenapa kerajaan UMNO/BN masih biarkan.. haramkan sajalah Parti PAS itu..

Kalau setakat mengkafirkan orang UMNO yang menolak hukum Hudud itu PAS dilabel sebagai Parti Ajaran Sesat tu.. rasanya dah betul apa yang dituduh PAS itu..

*****************************************

UMNO mahu perluas wacana PAS: Parti Ajaran Sesat


KUALA TERENGGANU  - Wacana 'Pas: Parti Ajaran Sesat' anjuran Umno Terengganu di sini hari ini akan menjadi tapak untuk diperluaskan ke negeri-negeri lain malah hingga ke peringkat kebangsaan, kata Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Terengganu Datuk Yahya Khatib Mohamad.

Beliau berkata, di peringkat awal, slogan itu akan menjadi gelombang dan program yang akan disusun ke setiap daerah di Terengganu.

Program itu kemudian akan dibuat di negeri-negeri seperti Kedah dan Kelantan, kata Yahya.

"Matlamat utama wacana ini adalah untuk memberi pendedahan khusus kepada jentera parti, badan-badan tertentu dan orang ramai bahawa perjuangan parti Pas selama ini setelah diteliti ada perkara-perkara boleh mencelarukan akidah umat Islam.

"Kita mempunyai ramai ilmuan yang mahir tentang agama Islam dan politik Islam yang pada bila-bila masa boleh membantu rakan-rakan negeri lain untuk mengadakan program seumpama ini," kata Yahya kepada pemberita selepas mempengerusikan wacana berkenaan di Taman Tamadun Islam.

Antara anggota panel ialah Ketua Pegawai Eksekutif Ilmuan Muda Malaysia, Fathul Bari Yahya; bekas Ketua Pemuda Pas Besut, Wan Mohamad Wan Ahmad; Prof Madya Dr Yusof Mohamad dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia; bekas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang Dr Mohd Fairuz Khairuddin; dan bekas Ketua Pengarah Jasa Datuk Mustafa Taib.

Yahya berkata, wacana itu adalah cetusan daripada kenyataan Menteri Besar Terengganu Datuk Seri Ahmad Said tidak lama dulu bahawa Pas boleh dianggap sebagai parti ajaran sesat.

Wacana itu dihadiri kira-kira 2,500 orang yang terdiri daripada ketua-ketua masyarakat, parti politik dan orang ramai. – Bernama

Videoclip ini memaparkan hujah Ustaz UMNO..

8 Comments

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

 1. Pegampu2 ni dok cari habuan dunia dah "WIRE",

  ReplyDelete
 2. Maknanya Islam UMNO adalah landasan yang sebenar? Wow..another joke of the year. Kalau camtu semua kena ikut role model negara Najib dan Rosmah. Rasuah menjadi halal kalau untuk memperjuangkan nasib kaum, bunuh pun halal, pecah belah kaum pun disunatkan kalau demi tujuan yang sama. Bagi kaum wanita sedikit mudah hanya tiru gaya hidup rosmah. Dunia dah nak kiamat, harap puak2 pecacai kelas tertinggi ni sempat bertaubat sebelum mampos.

  penganutUMNO

  ReplyDelete
 3. aku yakin apa yg dia org akan kata kan dlm prog ni akan kena kat dia org balik.

  Parti yg ada kritiria ajaran sesat ni ialah parti yg suka fitnah. yg makan duit rakyat di bela mcm lembu kekenyangan yg suka nonton video yg ahli nya bunuh diri yg buat haji tak ikut syarat yg si bini nya suka g shopping yg diamkan kes qazaf

  ReplyDelete
 4. orang paling banyak di neraka, merupakan daripada golongan ulamak. ulamak macam mana..? ulamak yang mempertikaikan ulamak lain kerana politik. bawak taubat la ustaz umno.

  ReplyDelete
 5. tolak hukum allah kira tak sesat la, ya

  ReplyDelete
 6. tolak hudud x sesat ker? patutlah bnyk yg bodoh dlm umno...

  ReplyDelete
 7. pas geng dap pun sesat ker....

  ReplyDelete

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Previous Post Next Post