Najib tiru agenda Pakatan Rakyat lagi ...


Salah satu dari 10 perkara atau janji yang telah disenaraikan oleh Pakatan Rakyat dalam 100 hari jika diberikan kuasa untuk memerintah Negara ialah menghapuskan tol.

Dimana Khazanah Berhad, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan lain-lain badan milik kerajaan yang memiliki konsesi lebuhraya akan diarahkan untuk menyempurnakan ambil alih aset lebuhraya oleh kerajaaan dengan tujuan menghapuskan tol.


Namun begitu perkara ini telah dibidas oleh seorang Menteri dari UMNO/BN yang mengatakan cadangan ini Janji pakatan pembangkang untuk menghapuskan tol lebuh raya apabila memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) adalah tidak masuk akal dan sukar untuk dilaksanakan – baca di ( SINI )

Meskipun jelas kenyataan Menteri itu dikeluarkan tanpa menggunakan akal ianya disokong oleh blog-blog pencacai UMNO dengan berbagai alasan yang kurang bijak (Bodoh).

Antaranya dengan mengenepikan hakikat mereka menyindir pentadbiran Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang dikatakan gagal memenuhi janji untuk menghapuskan tol di jalan Siram iaitu lebuhraya yang menghubungkan Seberang Jaya dan Butterworth.

Hakikatnya ialah Lebuhraya tersebut terletak dibawah kuasa Kerajaan Pusat dan perjanjian yang dibuat adalah antara pemegang konsesi dengan Kerajaan Pusat dan bukannya Kerajaan Negeri jadi bagaimana Kerajaan Negeri boleh menghapuskannya?

Kerana kenyataannya yang tidak menggunakan akal itu, Menteri tersebut telah dicabar untuk berdebat mengenai isu ini oleh KM Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Dan hasilnya seperti yang dijangkakan meskipun segala persediaan mengenai debat ini telah disediakan Menteri tersebut tidak muncul..

Semalam sekali lagi Menteri itu dibuktikan bercakap tidak menggunakan akal bilamana rakan sejawatnya iaitu Menteri Kerja Raya, Shaziman Mansor dilaporkan akan mengadakan perbincangan dengan UEM dan KWSP bagi mencari jalan untuk menghapuskan atau mengurangkan Tol…

Baca laporan The Star di bawah..


Dalam hal ini sekali lagi agenda yang mahu di bawa atau dilaksanakan oleh Pakatan Rakyat telah diciplak oleh Kerajaan Barisan Nasiaonal.

Jika sebelum ini berbagai agenda dari Pakatan Rakyat yang tersenarai dalam Buku Jingga diciplak oleh Najib.. kini janji 100 Hari Pakatan Rakyat juga diciplak mereka..

Tidak menjadi masaalah jika mereka mahu menciplak dan melaksanankan kesemua janji-janji itu..

Tetapi jika Kerajaan yang ada sekarang hanya pandai meniru atau menciplak apa yang mahu dilaksanakan oleh Pakatan Rakyat adalah lebih baik Kerajaan sekarang menjadi pembangkang sahaja..

Kerana biarpun mengetuai berbagai Kementerian yang dipenuhi dengan kakitangan yang bijak pandai, memiliki berbagai kelulusan tinggi, dibayar gaji puluhan ribu RM.. mereka gagal memikirkan apakah yang terbaik untuk kepentingan rakyat..

Apa yang mereka fikirkan hanyalah kepentingan kroni mereka sahaja…

Oleh itu dalam PRU yang akan datang ini.. undilah apa saja Asal Bukan Umno….

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post