Puak mana pulak yang buat kecoh di Penang semalam ni? (Video Inside)


Petang Jumaat lalu kita telah menyaksikan insiden membakar baju 'T' BERSIH 3.0 oleh PERKASA Pulau Pinang di Komtar.


Kejadian tersebut telah dilakukan oleh PERKASA Pulau Pnang dengan di ketuai oleh Ketua Wira PERKASA Pulau Pinang, Mohd Ridzuad Mohd Azudin.

Bagaimanapun tindakan mereka itu telah disergah oleh Ahli Jingga 13 dan juga Ketua AMK Pulau Pinang menyebabkan mereka terhenti dari melakukan keganasan seterusnya.

Video kejadian sila lihat di ( SINI )

Menurut seorang sahabat yang berada di tempat kejadian, setelah disergah Ketua Wira PERKASA itu bertengkar dengan Mohd Ikhwan dari Jingga 13, diakhirnya beliau berkata akan menunggu Mohd Ikhwan dan Amir Ketua AMK selesai mengadakan sidang media.

Bagaimanapun apa yang dikatakannya itu iaitu untuk menunggu mereka tidak ditunaikannya, sebaliknya beliau telah melarikan diri sebaik saja sidang media tersebut selesai.

Sayang sekali.. tidak ada pihak yang merakamkan kejadian ketika beliau melarikan diri ketika dikejar ahli Jingga 13..

Petang semalam pula muncul pula satu lagi puak yang tak tahu mewakili kumpulan apa pula, juga menimbulkan kekecohan di Pulau Pinang.

Mereka telah mencetuskan kekecohan di Padang Kota Lama, ketika satu perhimpunan memperingati BERSIH 3.0 diadakan di situ..

Laporan berkaitan..

Perhimpunan peringati BERSIH diganggu, dua ditahan


Satu kekacauan tercetus ketika sambutan memperingati BERSIH 3.0 di Pulau Pinang hari ini apabila sekumpulan lelaki mula berteriak ke arah seorang ADUN.


Sekumpulan lelaki itu yang menggangu perhimpunan di Esplanade itu turut mencabar ADUN Pantai Jerejak Sim Tze Tzin untuk berdebat.

Namun, tiada sesiapa mengendahkan provokasi itu, dan peserta perhimpunan yang sedang bersurai itu juga cuba menjauhkan diri mereka daripada lokasi tersebut di dataran tersebut.

Kumpulan lelaki berkenaan bagaimanapun terus membuat bising dan berteriak ke arah seorang peserta perhimpunan, Dalbinder Singh, yang sedang berucap di satu sudut.

Kumpulan lelaki tersebut mencabar Dalbinder untuk berdebat dengan mereka.

Dalam kejadian pada jam 7.30 petang itu, kumpulan lelaki berkenaan mendekati Dalbinder dan satu pergaduhan kemudiannya berlaku.

Beberapa orang polis berpakaian preman kemudiannya masuk campur dan memisahkan kumpulan tersebut daripada peserta perhimpunan.

Beberapa orang bagaimanapun terus mengejar Dalbinder ke sekelililing padang tersebut walau beberapa orang cuba mempertahankan Dalbinder.

Ketua polis daerah Georgetown Gan Kon Meng mengesahkan bahawa dua lelaki ditahan kerana terlibat dalam pergaduhan dan disiasat mengikut Seksyen 160 Kanun Keseksaan - Malaysiakini
Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post