UMNO Pulau Pinang ni buat lawak ka?


Mungkin kerana menyedari bahawa tindakan Ahli-Ahli PERKASA Pulau Pinang yang semakin tidak bertamaddun yang berjaya menyemai rasa benci masyarakat Pulau Pinang PERKASA, UMNO cuba mahu menjauhkan diri dari kumpulan NGOk itu..

Dalam satu sidang media hari ini UMNO/BN Pulau Pinang telah mengutuk tindakan NGOk itu kerana telah mengadakan "upacara pengebumian" di luar kediaman Ketua Menteri Lim Guan Eng Khamis lalu.

Tindakan bijak yang pada hakikatnya adalah bodoh..

Bijak kerana cuba menjauhkan diri dari NGOk itu, dan dengan mengutuk tindakan kumpulan NGOk itu masyarakat yang tidak tahu asal usul ahli-ahli PERKASA akan menganggap memang PERKASA dan UMNO tidak ada kena mengena..
 
Bodoh pula adalah kerana majoriti rakyat Pulau Pinang mempunyai acess kepada internet, jadi rakyat Pulau Pinang tahu dari mana asal-usul ahli-ahli PERKASA itu..

Majoriti rakyat Pulau Pinang dan rakyat Malaysia pada amnya tahu bahawa kebanyakkan ahli PERKASA itu adalah ahli UMNO...

Jadi... Hang jangan dok buat wayang la Datuk Zainal.. hang ingat semua rakyat Pulau Pinang ni bodoh macam ahli UMNO ka?

**************************************

Umno P Pinang kutuk 'upacara pengebumian' PERKASA

Umno Pulau Pinang mengutuk tindakan sekumpulan anggota kumpulan pendesak Melayu, PERKASA mengadakan "upacara pengebumian" di luar kediaman Ketua Menteri Lim Guan Eng Khamis lalu.

Pengerusi badan perhubungan Umno negeri, Datuk Zainal Abidin sman berkata parti itu tidak bersetuju dengan tindakan PERKASA itu.

Khamis lalu, kira-kira 30 anggota PERKASA mengadakan "upacara pengebumian" di depan rumah Lim bagi menyatakan perasan tidak puas hati terhadap pentadbirannnya sejak 2008.

Diketuai Ketua Wira PERKASA Risuan Asuddin, mereka berkumpul di depan rumah Lim di Jalan Pinhorn sambil membawa gambarnya berkalung bunga, melambangkan "kematiannya" kepada masyarakat Melayu.

Kumpulan itu berkumpul kira-kira 15 minit bagi meluahkan tindakan Lim yang didakwa mengabaikan masyarakat itu sebelum bergerak beramai-ramai ke pejabat ketua menteri di Komtar.

Bercakap selepas mesyuarat jawatankuasa BN negeri hari ini, Zainal berkata tindakan tersebut tidak diiktiraf dan tidak dipersetujui oleh Umno negeri.

Beliau yang juga bekas ahli Parlimen Nibong Tebal berkata, Umno dan PERKASA adalah berbeza kerana Umno parti politik dan PERKASA pula sebuah NGO.

Zainal juga menegaskan bahawa berpolitik ada hadnya dan Umno tidak bersetuju jika keluarga dan kediaman dicerobohi.


Malaysiakini

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment

Komen anda tanggungjawab anda...dan sebarang komen yang tidak relevan dengan tajuk akan didelete...

Atas permintaan komen-komen yang menggunakan nama orang lain juga akan di delete.. harap maklum!!

Post a Comment (0)

Previous Post Next Post