Apa pula yang nak diistiharkan oleh Senator dari BN ini Ahad ini?


Selain dari merupakan seorang Senator dari Sabah Datuk Maijol Mahap adalah bekas Naib Presiden Pasok Momogun Kadazan Dusun Murut (UPKO).

Setelah bersama dengan Barisan Nasional selama 14 tahun beliau telah mengambil keputusan meninggalkan Barisan Nasiaonal.

Maijol adalah merupakan salah seorang pemimpin kanan UPKO yang turut menyertai Timbalan Presiden parti yang juga Ahli Parlimen Tuaran, Datuk Seri Panglima Wilfred Bumburing yang mengisytiharkan perletakan jawatan mereka dari parti dan BN.

Menurutnya beliau meninggalkan Barisan Nasional kerana "Saya tidak lagi menaruh kepercayaan bahawa BN boleh atau akan menyelesaikan isu isu kritikal di Sabah, contohnya seperti isu PATI yang telah lama berlarutan, kadar kemiskinan yang tinggi di Sabah, penyisihan terhadap kaum KDM (KadazanDusun Murut) dari perkhidmatan awam dan anugerah biasiswa, masalah masalah tanah, royalti minyak 5%, Borneonisasi dan Dasar Kabotaj,"

Dari jadual Program DS Anwar Ibrahim di Sabah 12 Ogos 2012 iaitu Ahad ini Senator Datuk Maijul Mahap akan membuat satu perisytiharan dalam Program Ramadhan Bersama Dato’ Seri Anwar Ibrahim Di Sabah.

Sementara itu..

PETALING JAYA, 9 Ogos - Datuk Seri Anwar Ibrahim mendedahkan bahawa seorang lagi pemimpin politik di Sabah akan mengumumkan pendirian menyokong pembangkang ketika lawatannya ke negeri itu pada Ahad ini (12 Ogos).

Tanpa mengulas lanjut, ketua pembangkang itu bagaimanapun menegaskan tidak menjanjikan kejutan besar bakal berlaku pada tarikh itu seperti yang pernah dijanjikannya untuk membentuk kerajaan pada pada 16 September 2008.

"Yang penting kejutan itu daripada rakyat...kebangkitan rakyat. Apa yang kita sebutkan sebagai kejutan itu sebenarnya adalah kebangkitan rakyat.

"Kebetulan beberapa tokoh turut serta (sertai Pakatan Rakyat) dan pada 12 Ogos ini seorang lagi akan umumkan (penyertaan)," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat di Ibu Pejabat PKR hari ini.

Anwar dijadual mengadakan lawatan ke kawasan Parlimen Kota Marudu dan Kota Belud Ahad ini.

Kedua-dua kawasan berkenaan kini diwakili Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) iaitu Datuk Seri Dr Maximus Ongkili dan Datuk Abdul Rahman Dahlan.

Ini jadual Program  Datuk Seri Anwar Ibrahim Ahad ini...

Program Ramadhan Bersama Dato’ Seri Anwar Ibrahim Di Sabah

1) 2.00 – 5.00 ptg – Perisytiharan YB Senator Datuk Maijul Mahap

Lokasi: Kediaman YB Senator Datuk Maijul Mahap Kg. Kokobuan, Goshen, Kota Marudu

Penceramah : 
i. YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim
ii. YB Dato’ Seri Panglima Lajim Ukin
iii. YB Senator Datuk Maijul Mahap
iv. YB Saifuddin Nasution
v. YB Tian Chua
vi. YBhg Ahmad Thamrin Jaini

2) 6.30 ptg – Iftar / Maghrib / Tazkirah / Isya’ / Tarawikh
Lokasi: Masjid Kampong Kulambai, Kota Belud

3) 8.00 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana – Merdeka Rakyat
Lokasi: Restoran Suang Suka, Kg Kulambai, Kota Belud

Penceramah: 
 i. YB Dato’ Seri Anwar Ibrahim
ii. YB Dato’ Seri Panglima Lajim Ukin
iii. YB Senator Datuk Maijul Mahap
iv. YB Saifuddin Nasution
v. YB Tian Chua
vi. YBhg Ahmad Thamrin Jaini

Apa pulak yang nak diistiharkan oleh Senator dari Barisan Nasional ini kali ini..

Pening lagilah Najib nampaknya...
Previous Post Next Post