Pengasas NGO mesra UMNO suspek kes bunuh di Seri Kembangan?


Rentetan dari insiden seorang peniaga minuman mati dibelasah sekumpulan lelaki hanya kerana mengambil sebuah meja usang dalam kejadian di sebuah tapak perniagaan di Seri Kembangan awal pagi Isnin lalu polis kini sedang mengesan 2 orang lelaki.

Difahamkan, kejadian berlaku selepas mangsa, Azhari Sidek, 44, mengambil sebuah meja usang ditinggalkan di kaki lima tempat kejadian sebelum diletakkan berhampiran gerai miliknya.

Bagaimanapun, tindakan mangsa itu tidak disenangi seorang lelaki yang mendakwa meja berkenaan miliknya hingga berlaku pergaduhan kira-kira jam 2 pagi - laporan penuh sila baca di ( MyMetro )

Ini dari Facebook Polis Selangor


SHAH ALAM, 16 Ogos- Keratan Akhbar Harian Metro pada 14 Ogos 2012 mengenai kes pergaduhan yang menyebabkan kematian seorang peniaga Downtown The Mines di Seri Kembangan, Serdang, Selangor menjadi tajuk utama sidang media Ketua Polis Selangor pada pagi ini.

Dalam pada itu pihak polis telah mengenal pasti dan sedang mencari 2 lagi suspek yang merupakan anak-beranak untuk membantu siasatan.

Dalam sidang media yang sama Ketua Polis Selangor berkata pihak polis berjaya menahan seorang suspek lelaki di Kajang berikut kes yang dilaporkan oleh beberapa akhbar tempatan pada 15 Ogos 2012.


Kedua dua lelaki itu ialah Jaafar b. Shaari @ Ayah Pak alamat terakhir dikesan di no. 3, Jalan P11 K/12, Presint 11, Putrajaya dan Ahmad Jiwari Jaafar @ Wari beralamat di Lot 141 Kampung Batu 4, Pedas Hilir, Jalan Kundur, Pedas, Negeri Sembilan.

Mereka dikehendaki bagi membantu siasatan polis bersabit satu kes bersabit Serdang Report : 5714/2012.

Kes disiasat dibawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan iaitu bunuh.

Sesiapa yang mengenali individu tersebut atau mempunyai maklumat mengenainya, sila menghubungi pengawai penyiasat kes ASP Nazir Max di talian 013-3007705 atau Jabatan Siasatan Jenayah IPD Serdang ditalian 03-80742222 atau mana- mana Balai Polis yang berhampiran.

Hmmm.. aku yakin ahli-ahli UMNO ramai yang mengenali  Jaafar b. Shaari @ Ayah Pak ini.. jadi bantulah pihak Polis untuk membantu diri kita..

Siapa Ayah Pak ini?


Datuk Seri Jaafar b Shaari @ Ayah Pak merupakan Pengasas Utama Pertubuhan Warisan Ketuanan Melayu Malaysia, sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO)yang mesra-UMNO.

Beliau sebelum ini pernah mengeluarkan kenyataan menggesa TG Nik Abdul Aziz sewajarnya meletakkan semua jawatan sama ada dalam parti atau sebagai Menteri Besar Kelantan memandangkan TG Nik Abdul Aziz sudah terlalu tua untuk terus berpolitik.

"Sudah tua-tua ini, berundurlah. Bagi peluang kepada muka baru, calon yang lebih muda, Pas banyak calon muda berkaliber, biarlah mereka buktikan kemampuan." katanya..


Adakah kerana beliau merupakan seorang pengasas NGO yang mesra UMNO beliau akan kebal dari undang-undang? sama-samalah kita nantikan hasil siasatan Polis..

Berapa ramai sebenarnya penjenayah yang berlindung disebalik nama UMNO ini?

Jawapannya pasti akan kita temui jika UMNO/BN tersungkur pada PRU13 ini.. oleh itu bersamalah kita menolak UMNO/BN pada PRU ini..

Undi apa saja.. Asal Bukan UMNO!!

Previous Post Next Post