Kuota Haji disekat kerana BERSIH? Jamil Khir akhirnya.. KANTOI!!


Laporan dari AFP yang telah dipetik oleh Berita Harian mengenai kuota Haji ini telah membongkar penipuan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom mengenai kuota Haji.

Pada 8 Mei lalu, Jamil Khir dalam misinya untuk memburuk-burukkan himpunan BERSIH 3.0 disamping memperbodohkan rakyat Malaysia bertaka kerana BERSIH 3.0 kuota Haji mungkin disekat atau digantung.

Kata Jamil Khir Kerajaan Arab Saudi sedang membuat pertimbangan sama ada untuk mengenakan sekatan atau mengantung jemaah haji dan umrah dari Malaysia ekoran tindakan segelintir rakyat negara ini mengadakan perhimpunan haram Bersih 3.0 di Mekah dan Madinah baru-baru ini.

Jamil Khir Baharom juga berkata perkara itu dinyatakan Duta Besar Arab Saudi ke Malaysia Fahad A. H. Al-Rashid dalam perjumpaan mereka pada Jumaat lepas berhubung perkara itu.

"Saya menjelaskan bahawa kerajaan Malaysia menentang kelakuan ini (perhimpunan di Mekah dan Madinah), apa lagi jika ia dilakukan di luar negara Malaysia," katanya kepada pemberita.

Jamil Khir berkata lagi perhimpunan haram seperti ini sangat sensitif kepada kerajaan Arab Saudi, ditambah dengan keadaan di Timur Tengah yang baru sahaja dilanda gejolak “kebangkitan Arab", di mana rakyat dihasut untuk menentang kerajaan-kerajaan mereka.

Sehingga hari ini Arab Saudi tidak pernah mengenakan sebarang hukuman terhadap Malaysia walaupun hukuman sekatan dan mengantung itu pernah dibuat ke atas negara lain.

Kerajaan sangat bimbang jika Arab Saudi mengambil satu tindakan drastik berkaitan dengan kuota dan jumlah visa yang dikeluarkan untuk tahun ini.

 Itu semua kata-kata Jamil Khir yang disiarkan Utusan di ( SINI )..

Dan malang buat Jamil Khir pembohongannya terbongkar akhirnya..bilamana sebuah akhbar tempatan di Arab Saudi mendedahkan Kementerian terbabit memohon maaf kepada semua negara yang meminta supaya jumlah jemaah haji tahun ini ditambah...(kerana) projek pembangunan raksasa di Makkah dan Madinah..


Jelas kini.. demi untuk memuaskan hati Najib.. Jamil Khir yang diketahui umum punya asas pendidikan ugama sanggup membelakangkan soal haram dan halal..

Demi sesuap nasi juga.. Jamil Khir bertukar menjadi MUNAFIK!!! memang haram jadah!!
Previous Post Next Post