Ali Rustam kata Majlis Perkahwinan anaknya itu murah sajee..


Ini adalah maklum balas oleh Ali Rustam berkenaan Majlis perkahwinan anak lelakinya yang telah memecahkan rekod apabila 130,000 tetamu menyertai majlis yang berlangsung lapan jam itu.

Majlis yang berlangsung hujung minggu lepas di Dewan Tun Ali Bukit Katil, Ayer Keroh itu adalah untuk perkahwinan anak lelakinya, Mohd Ridhwan, 26, dengan isterinya, Nur Azieha Mohd Ali, juga 26.

Antara tetamu yang hadir adalah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah, Yang DiPertua Negeri Melaka, Tun Mohd Khalil Yaakob, Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Abu Seman Yusop dan bekas Ketua Menteri Abu Zahar Ithinin yang juga bapa pengantin perempuan.

Kata Ali Rustam “ Penganjurannya adalah murah.. Majlis Perkahwinan itu nampak gah dan meriah kerana jumlah yang hadir….”

The Star Online
 Mungkin ada kebenarannya akan kata-kata Ali Rustam itu... murah sajee...

Murah bagi orang yang kaya raya.. tapi mahal bagi rakyat macam kita ni.. pencacai UMNO tak kira sebab diaorang semua kaya raya pasal tu ramai yang persoalkan kenapa Majlis Kahwin anak Ali Rustam ini dijadikan isu..

Murah tu berapa agaknya??

Jika Ali Rustam kata penganjuran Majlis kahwin itu adalah murah.. Pegawai Khas Ketua Menteri itu pula berkata ianya adalah ditaja...

Baca ni...

LUMPUR, 3 Okt — Desakan pemimpin Pakatan Rakyat (PR) tentang kos perkahwinan anak Datuk Seri Mohd Ali Rustam memaksa pejabat beliau untuk mendedahkan tentang tajaan yang diterima dalam majlis perkahwinan yang dihadiri lebih 130,000 orang hujung minggu lalu.
Datuk M S Mahadevan menyatakan penyediaan makanan dan perkhidmatan lain dalam majlis perkahwinan anak Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam diperolehi secara percuma.

“Satu sen pun tidak dibayar kepada sukarelawan yang bertugas di majlis tersebut.

“Ini adalah perkahwinan pertama dalam keluarga Ketua Menteri dan semua rakyat Melaka ingin menyaksikannya,” kata pegawai khas kepada ketua menteri Melaka dipetik dari The Star Online menjawab persoalan yang ditimbulkan oleh pemimpin Pakatan Rakyat (PR) tentang kemewahan majlis tersebut.

“Pekerja estet pun beratur untuk bersalam dengan pengantin lelaki dan perempuan,” tambah Mahadevan sambil menambah terdapat 500 orang sukarelawan untuk membantu majlis perkahwinan anak Ali Rustam itu.

Majlis perkahwinan Mohd Ridhwan, 26 tahun dan Nur Azieha Mohd Ali juga 26 tahun heboh selepas dilaporkan oleh agensi berita Bernama memecahkan rekod Malaysian Book of Records dengan kehadiran lebih 130,000 orang dalam masa lapan jam.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Melaka kawasan Kota Laksamana, Betty Chew yang dihubungi oleh The Malaysian Insider menggesa Mohd Ali Rustam menjelaskan sama ada majlis perkahwinan tersebut mendapat tajaan atau dibiaya sendiri.

“Sebelum itu saya terlebih dahulu mengucapkan tahniah kepada ketua menteri ke atas perkahwinan anaknya.

“Tapi saya juga berharap beliau harus telus dengan mendedahkan kos majlis tersebut.

“Persoalan saya dan orang ramai ialah mengapa sebegitu besar majlis itu diadakan malahan ianya lebih meriah jika dibandingkan dengan majlis rumah terbuka yang diadakan oleh perdana menteri (PM) Datuk Seri Najib Razak pada sambutan hari raya lalu.

Perkara yang perlu dijawab oleh beliau juga ialah dari mana sumber untuk mengadakan majlis tersebut adakah mendapat tajaan atau dibiaya secara persendirian,” kata Betty ~ The Malaysian Insider

Yang mana satu betul ni?? menggunakan belanja sendiri yang murah atau ditaja??

Jika beberapa hari lalu tajaan jet peribadi yang digunakan Anwar dijadikan isu oleh pencacai-pencacai UMNO, kononnya ianya perlu disiasat kerana kemungkinan pihak yang menaja mengharapkan sesuatu sebagai balasan dari Anwar... Majlis Perkahwinan anak Ali Rustam ni tak nak minta di siasat sama ke?

Manalah tahu mungkin ada udang disebalik batu.....
Previous Post Next Post