Hadirin keluar beramai-ramai ketika Chua Soi Lek berucap..


Dalam jamuan makan malam mega yang telah mengutip RM500,000 dengan kehadiran mencecah 15,000 orang telah dilaporkan kira-kira 20% dari hadirin telah keluar Stadium ketika Presiden MCA berucap..

Bagaimanapun ini masih boleh dibanggakan oleh MCA kerana jika dibandingkan dengan apa yang Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri alami dimana ketika beliau berucap hanya tinggal penjilatnya sahaja yang berada dalam Stadium.. (lihat videonya di SINI ).

Ini apa yang Malaysiakini laporkan..
Timbalan Presiden MCA Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata, tindakan sebahagian masyarakat Cina keluar daripada majlis ketika Presiden Datuk Seri Dr Chua Soi Lek di Kulai, Johor semalam berucap bukan petanda pengurangan sokongan.

Liow berkata, pihaknya sudah mendapat banyak sokongan dengan penganjuran majlis makan malam mega di pelbagai tempat dan insiden semalam tidak membawa maksud bahawa ia menjadi isu besar.

"Ia tidak bermakna mereka tidak memberikan sokongan kepada kita," katanya dalam sidang media selepas merasmikan kongres berkaitan sel tunggal di Kuala Lumpur hari ini.

China Press hari ini melaporkan, kira-kira 20 peratus daripada 15,000 yang hadir dalam majlis makan malam MCA di Kulau keluar ketika Dr Chua berucap. Penganjur program bertajuk

"Kestabilan melampaui huru-hara" bagaimanapun menjelaskan tindakan peserta keluar awal bertujuan mengelak kesesakan jalan raya. Liow menjelaskan, Johor masih kubu kuat MCA.

Betulke 15,000 yang hadir tu.. takkanlah MCA nak jual satu meja dengan harga RM333 saja kot?? murah sangat tu...
Previous Post Next Post