Video Anwar Ibrahim membahaskan Belanjawan Najib


Sesi membahaskan Belanjawan 2013 ini sepatutnya berlangsung dengan kehadiran pihak yang telah membentangkan belanjawan itu sendiri iaitu Menteri Kewangan yang juga Perdana Menteri merangkap Presiden UMNO iaitu Najib.

Malangnya Najib ianya berlangsung tanpa kehadiran Najib.. selain dari takut berhadapan dengan Anwar, Najib dipercayai tidak punya pengetahuan dalam hal mentadbir kewangan negara dan pembentangan yang dilakukan olehnya jumaat lepas hanyalah sekadar membaca sahaja apa yang dibekalkan kepadanya..

Kebolehan Najib dalam mentadbir kewangan negara terbukti cemerlang bilamana sumber dari Bank Negara mendedahkan hutang negara di bawah pentadbiran Najib terus meningkat..

~ Pada tahun 2007 hutang negara : RM247 bilion

~ Pada tahun 2011 hutang negara : RM421 bilion

~ Pada tahun 2012 hutang negara: RM456.1 Bilion.

~ Pada Jun 2012 : RM470.76 Bilion

~ Dan terkini September 2012 : RM476.68 bilion.

Semakin cemerlang hutang Negara sejak Najib ni jadi Menteri Kewangan nampaknya..

Jika beliau benar-benar faham apa yang dibentangkannya Jumaat lalu, Anwar pasti akan kecundang ditangan Najib... tapi apakan daya.. disebabkan tidak faham apa yang dibentangnya minggu lalu Najib takut untuk menghadapi Anwar Ibrahim...

SAKSIKAN!!

Datuk Seri Anwar Ibrahim membahaskan belanjawan Najib.. Part 1Datuk Seri Anwar Ibrahim membahaskan belanjawan Najib.. Part 2Part 3 xdpt upload sebab internet terlalu perlahan kata wakil dari TVSelangor...
Previous Post Next Post