Mashitah kata tiada tindakan terhadap PAS, untuk beri peluang PAS bertaubat..


Timbalan menteri di jabatan perdana menteri Datuk Mashitah Ibrahim berkata keengganan kerajaan dalam mengambil tindakan ke atas pihak yang mendoakan kemusnahan Umno merupakan satu bentuk dakwah terhadap golongan itu.

"Inilah dakwah kerajaan, bagi mereka ruang untuk bertaubat dan bermuhasabah," kata sewaktu menjawab soalan Datuk Tajuddin Abdul Rahman (BN-Pasir Salak) di Dewan Rakyat hari ini ~ Malaysiakini

Hakikatnya ialah Mashitah cuba memperbodohkan rakyat yang bukan Ahli UMNO (Ahli UMNO tak perlu diperbodohkan lagi kerana mereka sememangnya bodoh)..

Kononnya Kerajaan UMNO/BN memberikan peluang untuk bertaubat dan bermuhasabah kepada PAS sedangkan tiada kesalahan yang dilakukan oleh PAS..

Ini kerana menurut Pengerusi Pertubuhan Muttaqa Asatizah dan Pendakwah Malaysia (Murshid), Dr Zaharuddin Abdul Rahman berkata, doa yang menjurus kepada organisasi, bukan individu, tidak melanggar adat berdoa.

Manakala bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin berkata, secara umumnya sesiapa sahaja boleh memohon doa kehancuran sekiranya merasakan diri dizalimi.

Ini kata Dr Zaharuddin Abdul Rahman.. klik pada imej untuk paparan lebih jelas..


Dan ini pula kenyataan Dr. Maza.. klik pada imej untuk paparan lebih jelas..
Previous Post Next Post