Takut pembohongannya terbongkar, Utusan larang diselit risalah politik pada edarannya..

Kita sering melihat Presiden UMNO yang juga Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak menyerang pemimpin Pakatan Rakyat khasnya Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim melalui media-media yang dikuasai UMNO.

Dan bagi mengelakkan rakyat yang hanya bergantung kepada maklumat yang disiarkan oleh media tunggangan UMNO/BN itu mendapat maklumat sebaliknya, media tersebut langsung tidak memberikan peluang kepada pimpinan Pakatan Rakyat bagi menjawab serangan Najib itu.

Tindakan ini tak lebih daripada tindakan seorang yang bacul kerana tangan lawannya diikat ketika beliau menyerang, jadi beliau bebas menyerang apa saja sesuai dengan kehendaknya..

Nampaknya kini langkah penakut @ bacul Najib itu kini menular kepada Lidah Rasmi UMNO iaitu Utusan Malaysia pula yang telah beberapa kali dibuktikan oleh Mahkamah sebagai penyebar fitnah.

Bagi mengelakkan rakyat tahu apa pembohongan yang disiarkannya, pihak pengedar di daerah Lenggong, Perak telah dilarang dari menyelitkan sebarang risalah berbentuk politik dalam edaran surat khabar tersebut.


Ceh!! Dah nak bungkuspun masih tak sedar diri?
Previous Post Next Post