Inikah sebabnya Ummi Hafilda tak perlukan Azmin Ali sebagai Wali?


Ada blog-blog Pro Pakatan Rakyat mempersoalkan siapakah yang akan menjadi wali kepada Ummi Hafilda di majlis pernikahannya nanti sedangkan abangnya Azmin Ali tidak dijemput..

Kepada sahabat-sahabat yang mempersoalkan perkara ini.. perlu kita ketahui sebenarnya bagi pencacai-pencacai UMNO, mereka percaya untuk melangsungkan pernikahan pihak Perempuan tidak memerlukan Wali..

Yang perlukan Wali dalam perkara ini ialah pihak lelaki.. tak percaya baca kat ( SINI )

Selaras dengan kepercayaan pencacai UMNO itu, Ummi Hafilda yang juga merupakan pencacai UMNO ternama itu dipercayai mempercayai perkara yang sama ..

Oleh itu beliau tidak memerlukan Azmin Ali sebagai Wali kepadanya tetapi pihak lelaki yang memerlukan Wali..

Kah.. Kah.. Kah.. jangan ikut ajaran songsang kepercayaan pencacai UMNO itu.. bodoh macam tong sampah...

Berikut adalah laporan berkaitan.. yang menarik dalam laporan ini ialah kerana beliau sering mengganggu majlis atau program Pakatan Rakyat beliau khuatir kononnya majlis perkahwinannya akan diganggu oleh itu beliau merahsiakannya..

Takut diganggu atau takut diburu puak yang mendakwa ditip RM2,500 ni.. video mengenai dakwaan ini sila lihat di ( SINI )

PETALING JAYA: Ummi Hafilda Ali bersedia untuk berkahwin dengan pakar kulit Dr Zaman Khan dalam masa dua minggu dan abangnya, Azmin tidak dijemput.

"Saya faham bahawa dia adalah abang saya tetapi apakah gunanya menjemput Azmin Ali kerana dia tidak peduli untuk melawat ibu saya Che Tom (Che Tom Yahaya) selama lebih setahun.

"Baru-baru ini, kami mempunyai majlis perkahwinan sepupu lain tetapi dia tidak juga hadir untuk pertemuan keluarga itu. Saya faham jika dia tidak mahu menjadi sebahagian daripadanya," katanya pada Ahad.

Azmin dan adiknya mempunyai konflik sejak bertahun-tahun, dengan Ummi sering mengkritik timbalan presiden PKR itu berikutan kecenderungan politik yang berbeza.

Dilaporkan bahawa ibu berusia 78 tahun, Che Tom mereka merayu untuk Azmin supaya "bertaubat dan pulang ke rumah", mengatakan dia tidak melihat anaknya itu sejak Hari Raya yang lepas apabila bertengkar dengan Ummi Hafilda.

Ahli perniagaan yang berusia 45 tahun itu berkata, walaupun terdapat jurang 12 tahun umur antara mereka, bakal suaminya adalah matang pada usianya.

"Saya membawanya bertemu dengan ibu saya dan dia melayan ibu dengan penuh hormat. Dia menjaga ibu seolah-olah Che Tom adalah ibunya sendiri. Satu ketika, dia menerima restu daripada ibu saya, saya tahu bahawa dia adalah lelaki yang tepat. Itu adalah bagaimana dia memenangi hati saya," katanya.

Ummi Hafilda berkata, persiapan perkahwinannya adalah mengikut jadual tetapi enggan mendedahkan lokasi majlis perkahwinan beliau atas sebab keselamatan.

"Kita tidak mahu sesetengah pihak yang tidak diingini menjejaskan hari istimewa saya," katanya, sambil menambah bahawa mereka merancang berbulan madu ke Eropah.

Ummi Hafilda menambah, mereka bertemu di Kuala Lumpur apabila ke klinik lelaki itu untuk rawatan kulit dan mengenali antara satu sama lain selama tiga bulan ~ mStar

Eh?? Kenal tiga bulan dah nak kawin??  Terdesaknya dia....

Laporan sebelum ini sila baca di ( SINI )
Previous Post Next Post