Bila masa pulak PAS anjur Demo Bantahan Guna Nama Allah di Komtar ni?


Sebelum itu.. semalam seseorang telah bertanya kepada aku tentang gambar (gambar bawah) yang disertakannya dalam laman Twitter aku di sini ( @AnakSgDerhaka ) , adakah ianya benar atau tidak..

Oleh kerana aku tak tahu siapa tuan punya akaun Twitter yang bertanya kepada aku, jawab aku.. "Siapa punya lawak bodoh ni?"..


Dan hari ini.. selepas solat Jumaat tadi sekumpulan pemuda yang mendakwa mereka adalah Ahli PAS dan mewakili beberapa NGO kononnya telah mengadakan satu demonstrasi di Masjid simpang 6 berhampiran Komtar, Pulau Pinang.


Tujuan demo menurut mereka adalah sebagai membantah Ketua Menteri, Lim Guan Eng, berkaitan isu penggunaan kalimah Allah.

Berikut adalah laporan serta sedikit gambar dari Blog Penyokong UMNO yang dipercayai berada ditempat kejadian..

Sekarang ini sekumpulan umat Islam terdiri daripada Ahli PAS,Umno dan beberapa NGO mengadakan bantahan terhadap Lim Guan Eng yang menjadi pelampau meniup kebencian agama terhadap penganut agama Kristian.

Apa yang Pisau dapat lihat ketika ini hanya beberapa orang penyokong Ustaz Hafiz Nordin bekas ketua pemuda PAS dan para pengikutnya yang konsisten melawan Lim Guan Eng dalam isu nama Allah.

Yang berjawatan seperti Ketua Pemuda PAS Negeri Yusni Mat Piah seperti biasa akan mendiamkan diri kerana walaq kepada khalifah mereka.

Sebaik saja selesai solat Jumaat di Masjid simpang 6 berhampiran Komtar mereka berkumpul dan hampir 200 orang berarak ke Komtar ~ Pisau.Net
Benarkah apa yang dilaporkan oleh Blog Penyokong UMNO itu??..

Ini jawapan dari Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Ustaz Saleh Man..

PAS Pulau Pinang menafikan sebarang penglibatan mereka dalam demonstrasi yang diadakan berhampiran Komtar hari ini.

Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Ustaz Saleh Man, berkata pihaknya tidak ada kena-mengna dengan sebarang penganjuran demonstrasi tersebut.

Malah, beliau tidak tahu menahu mengenai demonstarsi tersebut yang diadakan di Masjid Simpang 6, selepas solat Jumaat tadi.

"Saya tidak tahu-menahu tentang demo ini. Tiada sebarang penganjuran daripada PAS Pulau Pinang untuk berbuat demikian," kata beliau ketika dihubungi .

Mengulas lanjut Saleh berkata PAS mempunyai saluran tertentu jika mempunyai perbezaan pendapat dengan mana-mana rakan di dalam Pakatan Rakyat.

"Kita ada saluran kita sendiri," katanya lagi.

Ditanya tentang kehadiran bekas Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Nordin pada demonstrasi tersebut, Saleh enggan mengulas lanjut, bagaimanapun berkata ramai mengenali 'siapa' Hafiz ~ Harakahdaily
Previous Post Next Post