Gambar dari Himpunan Kebangkitan Rakyat Pulau Pinang.. 860 orang hadir!!!


Ketika memberikan ucapan Tuan Haji Mohd Sabu telah mengumumkan jumlah yang hadir di Himpunan Kebangkitan Rakyat Pulau Pinang ini, jumlahnya ialah 860 orang yang hadir.


Jumlah kehadiran itu  menurut beliau adalah berdasarkan teori yang digunapakai oleh Utusan dan lain-lain media tunggangan UMNO/BN dalam melaporkan jumlah kehadiran dalam sebarang program Pakatan Rakyat.


Dipercayai teori tersebut telah dicipta oleh Menteri apa benda tah.. lupa pulak dah.. Rais Yatim


Meskipun padang hampir bertukar menjadi bendang akibat hujan lebat pada sebelah petangnya, yang hadir terpaksa berdiri kerana padang yang basah..

Harakahdaily melaporkan kira-kira 15,000 orang telah hadir..

NIBONG TEBAL: Sekalipun padang becak kerana hujan petang tadi, namun tidak menghalang lebih 15,000 orang menghadiri Himpunan Kebangkitan Rakyat peringkat negeri Pulau Pinang di Padang Awam Jawi, malam tadi.

Hujan yang turun renyai-renyai kira-kira jam 5.40 petang, yang kemudiannya lebat selama 15 minit pada jam 6.00 petang menyebabkan padang menjadi becak dan sebahagiannya ditakungi air.

Begitupun, selepas solat Isyak, orang ramai yang terdiri daripada pelbagai kaum mula berpusu-pusu ke padang tersebut untuk mengikuti pidato yang disampaikan pemimpin Pakatan Rakyat termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Guan Eng dan Mohamad Sabu ~ Harakahdaily

Berikut adalah gambar-gambar yang dirakamkan dalam Himpunan Kebangkitan Rakyat Pulau Pinang semalam..


Lagi gambar-gambar sila lihat di ( SINI )
Previous Post Next Post