Utusan kantoi menipu dalam laporan “Balak: Pas Kedah tetap degil” pula.. dokumen sebagai bukti!!


Image di atas adalah apa yang telah Utusan @ Lidah Rasmi UMNO siarkan pada 22 Disember 2012 dan ianya terbukti sebagai satu lagi laporan berbentuk fitnah oleh Lidah Rasmi UMNO itu.

Setelah menyedari artikel berupa fitnah terhadap Kerajaan Negeri Kedah dengan tajuk “Balak: Pas Kedah tetap degil” telah kantoi, Utusan telah mengeluarkannya dari Utusan Online tanpa sebarang permohonan maaf.

Apa yang tercatat dimuka hadapan Lidah Rasmi UMNO itu ialah kenyataan Pengarah Perhutanan Kedah, Ku Azmi Ku Aman yang kononnya berkata:

"Memang dari segi pendirian kami di Jabatan Perhutanan tidak setuju dengan rancangan pembangunan di Pedu kerana kawasan tadahan dan disuarakan dalam mesyuarat bersama Exco, tetapi hutan di bawah bidang kuasa kerajaan negeri."

Kenyataan tersebut tersiar dalam Utusan Malaysia 22 Disember 2012.

Lantaran dari itu pada pagi hari 23 Disember 2012, Ku Azmi datang bertemu YAB Menteri Besar Dato' Seri Di-Raja Ustaz Azizan Abdul Razak menjelaskan pendirian sebenarnya.

Menurutnya beliau tidak pernah mengeluarkan kenyataan tidak setuju dengan projek penebangan hutan di Kedah sebaliknya hanya menolak sekiranya pembangunan di tanah tersebut.

Katanya, pihaknya hanya tidak bersetuju sekiranya kawasan tersebut dibangunkan ladang atau projek-projek lain, bukan seperti yang didakwa sesetengah pihak.

Sememang amat meragukan laporan oleh Utusan itu, bilamana seorang Pengarah Perhutanan dilaporkan menghadiri dan memberi pandangan dalam mesyuarat Exco.

Jadi apakah benar apa yang dikata oleh Pengarah Perhutanan Kedah itu ?

Jawapannya sila baca surat rasmi yang dikeluarkan dan ditandatangani oleh Pengarah Perhutanan Kedah itu sendiri…
Dokumen sepenuhnya sila lihat di sini ( Kedah La )

Artikel yang juga disiarkan oleh Utusan Online dengan tajuk “Balak: Pas Kedah tetap degil” telah ditarik balik dari siarannya.. jika korang klik pada tajuk di atas.. apa yang terpapar ialah ini..


Previous Post Next Post