Tak yakin pertahan Bentong, MB Pahang tak jadi nak potong telinga.. (Video Inside)


Tak sampai 24 jam, MB Pahang mengeluarkan kenyataan yang jelas bongkak dan takbur dengan berkata beliau akan memotong telinganya jika DAP boleh menang di Bentong.

Hari ini.. mungkin kerana menyedari apa yang diucapkannya itu bakal menjadi kenyataan dan beliau akan kehilangan sebelah telinga berdasarkan momentum yang ditunjukkan rakyat kini..

MB Pahang menarik balik balik kenyataannya itu.. Katanya beliau hanya berkias ketika menyatakan kesediaannya untuk memotong telinganya jika BN tewas di kawasan Bentong.

Laporan berkaitan..

Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob hari ini menjelaskan bahawa beliau hanya berkias ketika menyatakan kesediaannya untuk memotong telinganya jika BN tewas di kawasan Bentong.

"Anda tahu kiasan? Dalam bahasa Inggeris kita ada pengucapan kiasan. Kita ada perumpamaan, kita ada metafora, kita ada hiperbola...

"Jadi apabila saya kata 'potong telinga saya', itu bermakna (Pakatan) tidak akan menang. Itu menunjukkan tahap keyakinan.

"Ia bukannya jika kami (tewas) mereka (Pakatan) boleh ambil pisau dan potong telinga saya secara harfiah.

"Bukan, ini adalah pengucapan kiasan – bahasa perumpamaan supaya orang-orang ini belajar bahasa Inggeris," katanya kepada pemberita di hari terakhir Perhimpunan Agung Umno ke-66 hari ini.

Dalam kenyataan semalam, Adnan menyatakan keyakinannya bahawa loji Lynas merupakan isu di Kuantan sahaja dan tidak akan menjejaskan peluang BN di Pahang dalam pilihan raya umum akan datang.

Beliau memberi contoh kawasannya di Bentong yang menurutnya tidak boleh dimenangi DAP. "... DAP tidak boleh menang di Bentong.

Tidak boleh menang. Jika DAP menang di Bentong, anda potong teliga saya, saya terjun Sungai Pahang. (DAP) tidak boleh menang," katanya semalam.

Adnan adalah ADUN Pelangai - satu lagi kerusi DUN dalam Parlimen Bentong~ Malaysiakini

Tengok muka dia semasa berkias kononnya... serius gila..


Kalau pemimpin UMNO sendiri dah mula hilang keyakinan.. pencacai UMNO sibuk nak pertahan UMNO lagi buat apa??
Previous Post Next Post