TV3 dah mohon maaf... Mazidul bila lagi?


Pihak TV3 memohon maaf kerana tidak memuatkan kenyataan "Ini Bukan Aksi Sebenar". Sewaktu paparan visual segmen berkenaan disiarkan.

TV3 juga ingin menjelaskan bahawa wartawan yang berkenaan, Mazidul Akmal Sidik, sama sekali tidak bermaksud untuk menyinggung perasaan mana-mana pihak apabila membuat komentar mengenai kelajuan kedua-dua penunggang motosikal terbabit.

Akhirnya penerbit Majalah 3 dan TV3 mengambil tindakan yang betul kerana memohon maaf secara umum berkaitan isu lakonan aksi pelesit jalanan oleh penunggang Superbike dalam Majalah 3 minggu lalu.

Kenyataan ini disiarkan sejurus sebelum bermulanya siaran Majalah 3 15 Disember 2013.

Menurut kenyataan TV3, "Ini Bukan Aksi Sebenar" adalah tidak benar kerana pada waktu siaran Majalah 3 minggu lepas, terang-terang Mazidul berkata "ini aksi dua penunggang motorsikal berkuasa tinggi yang sempat kami rakamkan.."

Bukan begini cara nak menghalalkan perlaksanaan AES. TV3 sepatutnya mengambil satu tempoh masa yang lama untuk menyiapkan program yang berkaitan dengan perlaksanaan AES ini.

Umum tahu bahawa pengguna jalan raya di Malaysia ini ramai yang kurang berdisplin, TV3 seharusnya bersabar dalam soal merakam aksi yang sebenar.

Bukannya mengupah 2 orang pelakon bagi memenuhi kehendak penerbit.

Sabtu yang lalu, wartawan Majalah 3 Mazidul Akmal Sidek telah membuat satu laporan berkaitan dengan “AES” dalam salah satu slot di Majalah 3.

Malangnya, laporannya itu mendapat kritikan daripada orang ramai terutamanya kalangan penunggang superbike dan juga penonton setia Majalah 3~ UtaraNews

Video mengenai aksi tersebut sila lihat di ( SINI )
Previous Post Next Post