Blogger Pro UMNO, MiM mohon maaf dari Khalid Samad kerana fitnah beliau..


Sebelum itu.. aku minta maaf buat semua pembaca kerana telah berlaku kesilapan pada laporan yang disiarkan sebelum ini..

Di mana apa yang disiarkan ialah "Kerana Fitnah.. Blogger Pro UMNO ini juga disaman Husam Musa".. yang sebenarnya bukan Husam Musa tapi disaman Khalid Samad.. (baca di SINI)

Berikut pula adalah laporan susulan kes tersebut dipetik dari Harakahdaily

Blogger pro Umno, Dr Norvandri Hasan Basri atau dikenali juga Dr MiM hari ini memohon maaf secara terbuka kepada anggota Parlimen Shah Alam, Khalid Samad ekoran dakwaan beliau kepada AJK PAS Pusat itu.

Permohonan maaf ekoran dakwaan Khalid adalah Bishop itu akan diletakkan dalam blog beliau novandri.blogspot.com dan Harakahdaily.net hari ini.

Dr Novandri juga bersetuju membayar sejumlah wang ganti rugi yang tidak disebutkan. Penyelesaian luar mahkamah ini dinyatakan di depan hakim mahkamah Pulau Pinang hari ini.

Dr Novandri melalui blognya, novandri.blogspot.com pada 15 Januari 2010 lalu menulis satu tulisan dalam blognya bertajuk 'Penjarakan Khalid Bishop Samad'. Ekoran itu, Khalid melalui peguamnya, Mohamad Hanipa Maidin menuntut supaya Novandri menarik balik tulisan dan gambar yang menunjukkan Khalid memakai tanjak Kristian dan salib dari blognya.

Setelah sekian lama berlalu, hari ini Novandri bersetuju untuk menyelesaikan kes ini di luar mahkamah dengan memohon maaf secara terbuka kepada Khalid.

Hari ini keputusan persetujuan penyelesaian di luar mahkamah dimaklumkan di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang.

Turut hadir adalah Khalid Samad bersama peguamnya, Mohamad Hanipa Maidin dan peguam yang mewakili Dr Novandri. Berikut adalah permohonan maaf dari Novadri yang mesti disiarkan dalam Harakahdaily dan juga blog beliau, novandri.blogspot.com


Well done!! Syabas buat Dr. Novandri.. kerana membuktikan beliau bukanlah seorang yang terlalu ego untuk meminta maaf walaupun sebelum ini beliau menafikan menulis artikel tersebut..

-
Previous Post Next Post