Gara-gara sering memperbodohkan pembacanya, Utusan diperbodohkan pembacanya pula..


Gara-gara sering memperbodohkan pembacanya dengan laporan-laporan yang diputar belit.. Lidah Rasmi UMNO atau Utusan akhirnya diperbodohkan pembacanya sendiri..

Gambar di atas telah dikirimkan oleh seorang sahabat kepada aku semalam, menurut beliau ianya telah disiarkan oleh Utusan edisi cetak sehari dua yang lalu.

Beliau meminta aku mengulas… tetapi memandangkan kebelakangan ini kesibukan melanda sebab nak kejar project dateline dan malam pula semakin kerap ada meeting pasal nak pilihanraya ni aku tak berapa sempat nak ulas..

Hari ini baru ada sikit masa nak mengulas..

Dari apa yang terpapar pada gambar tersebut, ianya adalah satu makhluk misteri yang kononnya dikirimkan oleh seorang pembaca Utusan yang sempat merakamkan gambar makhluk tersebut.

Gambar tersebut menurut pengirim telah dirakamkan secara tidak sengaja pada malam 1 Januari ketika beliau mahu merakamkan percikan bunga api sempena sambutan tahun baru yang lalu.

Lihat gambar makhluk misteri yang disiarkan oleh Utusan di bawah ini..


Benarkah ianya adalah makhluk misteri?

Editor Utusan telah diperbodohkan oleh pembacanya yang mengirimkan gambar tersebut sebenarnya..

Ini kerana gambar objek yang dikatakan misteri ini sebenarnya boleh dihasilkan dengan salah satu applikasi telefon pintar berkenaan (S3 Photo Mood Effect New 2012)

Untuk imej yang lebih jelas sila lihat di ( SINI )
Previous Post Next Post