Ini jawapan Najib tentang tuduhan Deepak...


Setelah berminggu-minggu berlalu, akhirnya Najib menjawab juga tuduhan Deepak terhadapnya, namun ianya bukanlah satu jawapan tetapi tidak lebih dari bertujuan untuk memusnahkan kepercayaan orang ramai terhadap Deepak..

Katanya "Tidak benar. (Deepak) bukan seorang yang ada kewibawaan... ini bukan satu isu," tanpa menjelaskan kenapa beliau mendakwa Deepak seorang yang tiada kewibawaan...

Bagaimanapun jawapannya itu membuktikan Najib memang mengenali Deepak, dan perkenalan mereka itu bukanlah untuk satu jangkamasa yang pendek..

Ini kerana jika beliau tidak mengenali siapa Deepak yang sebenarnya beliau tidak mungkin berkata Deepak tiada kewibawaan...

Meskipun Najib mendakwa Deepak tiada kewibawaan.. Deepak tidak perlu melarikan diri ke India sepertimana yang dilakukan oleh PI Bala..

Yang menariknya dalam hal ini ialah Najib menjawab ketika RCI mengenai pemberian IC kepada warga asing di Sabah mula mengaitkan Mahathir sebagai pengkhianat sebenar negara ini..

Semakin menarik peperangan dalaman UMNO ini nampaknya..

Ada pihak mendakwa Deepak dipergunakan oleh Mahathir untuk menyerang dan melemahkan Najib bagi memudahkan laluan untuk Muhyiddin sebagai PM dan anak Mahathir sebagai TPM..

Najib pula menggunakan RCI terhadap pemberian IC di Sabah untuk menyerang Mahathir..

KUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak menyangkal dakwaan Deepak Jaikishan sambil menegaskan, beliau tidak ada sebarang kaitan dengan tindakan detektif bebas P. Balasubramaniam mengeluarkan akuan bersumpah kedua berhubung kematian wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.

Justeru, tegas Najib, pengedar karpet itu bukan seorang yang ada kredibiliti.

"Tidak benar. (Deepak) bukan seorang yang ada kewibawaan... ini bukan satu isu," kata beliau selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) di sini malam ini.

Akhir bulan lalu, PKR menggesa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan polis segera menyiasat kenyataan lima individu yang terlibat dalam memalsukan perakuan bersumpah Balasubramanam.

Mereka ialah Deepak, Datuk Nazim Razak, peguam Cecil Abraham, peguam Arulampalam selain Balasubramaniam sendiri.

Berdasarkan pengakuan Balasubramaniam dan Deepak, campur tangan sehingga akaun bersumpah tersebut diubah bersalahan di bawah Akta Akuan Berkanun 1960.

Pendedahan dibuat secara terbuka oleh Deepak dan Balasubramaniam sebelum ini. Justeru, beliau mempersoalkan mengapa Pengerusi Panel Penilaian Operasi SPRM, Hademan Abdul Jalail, beriya-iya menafikan penglibatan peguam senior, Cecil Abraham yang menghentikan siasatan terhadap Balasubramaniam.

“SPRM sangat bersungguh untuk nafi, tapi tak siasat. Balasubramaniam (sebelum ini) telah buat temujanji supaya dia disiasat, tapi tak terjadi,” katanya PKR ~ Sinar 

Previous Post Next Post