Empat tahun berlalu, beratus juta RM bertukar tangan.. Ini saja yang Ketua Wanita UMNO Selangor bina untuk PUSPAHANAS? (Video Inside)


Awan Megah Sdn Bhd milik Ketua Wanita UMNO Selangor Senator Datuk Seri Raja Ropiaah Abdullah telah dianugerahkan projek pembinaan Pusat Pengajian Pertahanan Nasional (“Puspahanas”) milik Kementerian Pertahanan melalui satu perjanjian bertarikh 8 Jun 2005.

Projek penswastaan tersebut melibatkan kerja-kerja merekabentuk dan membina (design and build) sebuah kolej latihan tentera ianya bernilai RM100Juta.

Pecah tanah projek Pusat Pendidikan Pertahanan Negara atau Puspahanas sudah dilakukan pada 21 November 2008 (baca di SINI ).

Sebagai balasan kepada kerja-kerja merekabentuk dan membina Puspahanas, Kementerian Pertahanan berjanji akan memindahkan tiga bidang tanah iaitu PT220 (seluas 96.825 ekar), Lot 1158 (seluas 45.420 ekar) dan PT216 (seluas 81.085 ekar).

Tanah-tanah seluas 223.33 ekar ini pada asalnya diambil oleh Kerajaan Persekutuan bagi tujuan membina kem tentera.

Oleh kerana Syarikat yang dikuasai oleh Ketua Wanita UMNO Selangor itu, iaitu Awan Megah adalah sebuah syarikat yang tidak pernah mempunyai apa-apa aktiviti sejak ia ditubuhkan jadi ianya tidak ada sebarang pengalaman.

Bagi melaksanakan projek tersebut pula sebuah syarikat yang mengeluarkan berus gigi tersebut dilantik sebagai Ali Baba bagi melaksanakan projek PUSPAHANAS yang dianugerahkan kepada Ketua Wanita UMNO Selangor Raja Ropiaah Raja Abdullah ( sila baca di SINI )

Dan setelah sekian lama berlalu, beratus juta RM bertukar tangan... inilah hasilnya..


Beruntungnya Ketua Wanita UMNO tu.... pencacai dapat apa?

_
Previous Post Next Post