Tengok ni! Utusan nak memperbodohkan siapa agaknya pasal HKR nih?

Semalam Tuan Haji Mat Sabu telah mengumumkan Himpunanan Kebangkitan Rakyat telah dibenarkan diadakan di Stadium Merdeka oleh pihak pengurusan Stadium tersebut iaitu Merdeka Heritage Trust.

Antara syarat yang telah disahkan ialah pihak penganjur perlu membayar sewa sebanyak RM75,000 bagi menggunakan Stadium Merdeka.

Dan syarat yang belum disahkan oleh penganjur himpunan itu ialah hanya 30,000 peserta yang dibenarkan hadir atau masuk ke dalam Stadium, ini bersamaan dengan kapasiti Stadium.

Laporan berkaitan sila baca di ( SINI )

Bagaimanapun kerana kecewa dengan keputusan yang dibuat oleh badan pengurusan Stadium tersebut, Lidah Rasmi UMNO atau Utusan Malaysia berusaha pula untuk mengelirukan peserta himpunan setelah berusah memburuk-burukkan perhimpunan.

Seperti apa yang terpapar di bawah Utusan Malaysia melaporkan Himpunan dibenar di Stadium Nasional Bukit Jalil bukannya Stadium Merdeka.


Bagaimanapun ada sumber mendakwa himpunan yang akan diadakan di Stadium Nasional Bukit Jalil dengan nama Himpunan Shamsidar itu diadakan khusus buat penyokong-penyokong UMNO.

Dan PERKASA dilaporkan tidak terlibat kerana mereka akan mengadakan satu perhimpunan di Tasik Pedu bagi membantah kerja-kerja pembalakkan yang dilakukan oleh kerajaan Negeri Kedah.

Penyokong Pakatan Rakyat, dan rakyat Malaysia semua sila ke Stadium Merdeka Kuala Lumpur pada 12 Januari 2013, Sabtu ini. Kita sertai Himpunan Kebangkitan Rakyat. Bapak segala Himpunan, Bapak segala Bantahan.

Kalau nak tahu sebab mengapa UMNO menggunakan nama Himpunan Shamsidar itu sila baca di ( SINI )
Previous Post Next Post