Dulu UMNO hulur Kain Batik, Kain Pelikat.. tapi sekarang kerana terdesak barang ini pun dihulurnya..

Jika dulu semasa ramai rakyat Malaysia masih tidak menyedari bahawa mereka telah diperbodohkan oleh pemimpin-pemimpin UMNO/BN, calon-calon UMNO/BN hanya menghulurkan sedikit keperluan harian untuk membeli undi..

Biasanya yang dihulurkan mereka semasa berkempen ialah sehelai kain batik atau kain pelikat, sekampit beras, sekilo gula, sekampit tepung dan beberapa keperluan lagi serta wang tunai RM50.

Tapi orang UMNO sendiri kata,, bukan RM50 yang diberikan kepada pengundi tapi lebih.. macam biasalah orang UMNO ni kalau tak menguntungkan diri sendiri mampus diaorang tak mahu buat kerja punya..

Sekarang pula oleh kerana amat terdesak dalam menghadapi kebangkitan rakyat, melalui Presiden mereka berbagai-bagai imbuhan ditabur mereka..

Sedangkan selama 55 tahun yang lalu ketika mereka kuat langsung mereka tak ingat akan susah senang rakyat.. bagi mereka mereka boleh buat apa saja kerana rakyat tetap menyokong mereka..

Tetapi bila mereka sedar bahawa mereka mungkin kehilangan kuasa, baru mereka mahu memikirkan susah senang rakyat..

Selain dari Najib dijangka bertindak meluluskan kenaikan gaji kakitangan awam 2013 sekitar RM400 beserta elaun perumahan dinaikkan kepada (antara RM350-RM450) dalam usaha memujuk kakitangan awam mengundi UMNO/BN pada PRU13..

Untuk memujuk rakyat di pendalaman pula ini adalah tambahan kepada  barangan yang telah tersenarai di atas tu..


Kicap pun kicaplah...

Tapi.. kalau Pembangkang lemah jangan haraplah UMNO/BN akan tabur segala bentuk imbuhan tu.. oleh itu, tengok gambar di bawah ni..

Previous Post Next Post