Gerakan jatuhkan Anwar di Permatang Pauh?.. Nak buat ceritapun buatlah research sikit..

Kurang pasti pula aku siapa yang berbohong dalam hal ini, samada wartawan dari Berita Harian yang menokok tambah atau bekas Ketua Wanita PKR Pulau Pinang yang menokok tambah bagi menyedapkan ceritanya..

Atau sememangnya telah berlaku persempadanan semula kawasan pilihanraya oleh SPR.

Dari apa yang dilaporkan oleh Berita Harian ini Kampung Anwar Ibrahim iaitu Cherok Tok Kun berada dalam kawasan Parlimen Permatang Pauh.

Baca laporan dari Berita Harian di bawah ini..

 

Kalau korang nak tahu.. Kampung Anwar itu.. iaitu Cerok Tok Kun bukanlah terletak dalam kawasan Parlimen Permatang Pauh yang diwakili oleh Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim..

Ianya terletak di dalam kawasan Parlimen Bukit Mertajam bersempadan dengan kawasan Parlimen Permatang Pauh..

Nak buat ceritapun.. buatlah research sikit....

Kalau Kak Min nak tahu.. gerakan jatuhkan Anwar tu tak ada.. tapi gerakan jatuhkan calon UMNO/BN bagi Parlimen Permatang Pauh ni dah bermula..

Sebabnya Najib dah meletakkan calon payung terjun untuk menentang Anwar di Permatang Pauh dan dalam masa yang sama mengenepikan beberapa orang pemimpin senior UMNO yang dah lama berkecimpung dalam UMNO Permatang Pauh..

Terbaru.. Jumaat lalu calon tersebut telah dibenarkan menyampaikan khutbah Jumaat di sebuah Masjid dalam kawasan DUN Penanti tanpa tauliah...

Kan salah tu....

Siapa punya cadangan tu?
Previous Post Next Post