Najib letak jawatan?.. siapa punya kerja pulakdah nie..


Dalam beberapa laman FaceBook hari ini telah tersebar image di atas, Ianya memaparkan satu kenyataan kononnya 'PM Secara rasminya meletak jawatan' yang tersiar di portal Kementerian Penerangan.

Angkara siapa entahlah.. antara isi berita yang disiarkan ialah 'Dato Seri Najib secara rasminya meletak jawatan selaku Perdana Menteri di atas desakan rakyat Malaysia.

Selain dari Najib dibuli lagi ianya juga mendedahkan kepada kita semua bahawa selain lembab portal Kementerian Penerangan itu boleh ditembusi oleh penggodam dengan mudah..

Bagaimanapun Kementerian Penerangan telah mengambil tindakan awal dengan memadam kenyataan palsu itu..

Menurut Ketua Pengarah Jabatan Penerangan Datuk Ibrahim Abdul Rahman berkata sistem penerbitan dalam taliannya yang menyiarkan "kenyataan palsu" berhubung dakwaan peletakan jawatan perdana menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mungkin telah digodam.

Katanya, jabatannya juga telah memadamkan kenyataan berkenaan daripada Sistem e-Akhbar dan Sistem e-Press tersebut.

"Tindakan awal ini adalah bagi mengelakkan sebarang penyebaran oleh pihak yang tidak bertanggungjawab dan seterusnya menimbulkan kekeliruan di kalangan rakyat.

"Satu siasatan dalam mengenai perkara ini sedang dibuat oleh Jabatan Penerangan Malaysia.

Dan kenyataan akhbar berikut telah dikeluarkan..


Kesian kat Najib.. apalah suwey dia ni.. Bulan Februari ini bermacam-macam perkara memalukan dah terjadi terhadapnya...

Bermula dari sambutan Tahun Baru Cina di Pulau Pinang lihat di ( SINI ), di malukan oleh Psy lihat di ( SINI ).. dan semalam dimalukan lagi di ( SINI )
Previous Post Next Post