Anwar tawar Eskay 'Cek Kosong' untuk diisi bagi tarik balik tuduhan?.. Lawak apakah ini?


Menurut Rahim Thamby Chik teman seperjuangannya dalam penyebaran filem lucah dapa tahun 2011, Shazryl Eskay Abdullah telah ditawarkan dengan cek kosong untuk diisi dengan seberapa banyak wang yang dia mahu jika beliau menarik balik tuduhan yang mengatakan pelaku di dalam video itu adalah Anwar Ibrahim.

Bekas Ketua Menteri Melaka yang pernah dikaitkan dengan skandal dengan seorang gadis di bawah umur semasa menjadi Ketua Menteri Melaka mendakwa tawaran tersebut telah dibuat oleh seorang lelaki yang dipercayai sebagai orang tengah Anwar'

Rahim Tamby Chik yang juga terlibat dalam pendedahan video seks itu bersama-sama Datuk Shuaib Lazim dan menggelarkan diri mereka trio "Datuk T" itu berkata, Shazryl Eskay cuma perlu menandatangani akuan berkanun yang telah disiapkan.

"Saya telah diberitahu oleh Shazryl Eskay bahawa jika beliau bersetuju (membuat pusingan U), dia akan diberi ganjaran wang dengan jumlah yang ditentukan sendiri oleh beliau," kata Rahim dalam sidang akhbar di ibu pejabat RISDA di sini hari ini.

Bagaimanapun, kata Pengerusi Gagasan Ekonomi Melayu (Gabem) itu, ketika ini hanya Shazryl Eskay yang diekori dan dipujuk dengan ganjaran tersebut oleh individu yang tidak dikenali.

"Apa yang kita perjuangkan untuk menegakkan kebenaran, ini bukan untuk dijual beli... Jangan buang masa (menganggap) bahawa trio Datuk T ini bukan seperti sesetengah orang yang membuat 'pusingan U' dan mudah dibeli," tegas Rahim.

Menurutnya, Shazryl Eskay yang pada awalnya dijadualkan hadir sama pada sidang akhbar itu terpaksa membatalkan hasrat kerana bimbang dengan keselamatannya.Lawak apakah ini??..

Anwar tawar Eskay cek kosong untuk diisi dengan sebanyak mana wang yang dia mahu hanya kerana nak minta Eskay tarik balik tuduhan kononnya lelaki dalam video fitnah edarnya itu adalah Anwar?

Takanlah Anwar banyak sangat duit sampai macam tu sekali tawarannya kot?.. kalau banyak duit sampai macam tu buat apalah Anwar bersusah payah jadi Ahli Parlimen...

Lagipun.. video edaran Datuk 'T' tu tak lakupun di pasaran.. hanya macai UMNO yang percaya..

Cerita bodoh apa Rahim Thamby Chik bawa ni?
Previous Post Next Post