Tengok gambar nih!! Zahid Hamidi tunjuk 13 Mati bukannya 30 seperti yang dilapor Utusan tu.. (Video Inside)


DATU, 6 Mac —13 mayat penceroboh Filipina telah ditemui selepas pasukan keselamatan melancarkan serangan udara dikawasan persembunyian kumpulan penceroboh Sulu di kampung tersebut semalam, kata Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

Menteri Pertahanan tersebut menunjukkan dua gambar beberapa mayat berpakaian biru tua kepada media, terbaring dan dipenuhi dengan kotoran, sambil berkata salinan gambar tersebut akan diedarkan kepada media kemudiaannya.


"Ini adalah gambar kubur dimana mayat telah dikebumikan oleh pengganas," kata Ahmad Zahid, sambil menunjukkan beberapa kepingan kayu yang diletak atas tanah.

Beliau berkata polis forensik telah ditembak tengahari tadi semasa sedang meneliti mayat tersebut, tetapi menyatakan tiadak sebarang kecederaan berlaku.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein yang juga berada dalam sidang media sama berkata gambar tersebut menunjukkan “keadaan sebenar di lokasi”.

Ahmad Zahid walaubagaimanapun berkata ia masih jelas bagaimana pengikut Sultan Sulu tersebut mati, memandangkan pasukan forensik masih lagi belum memeriksa mayat tersebut tetapi mendedahkan seorang lelaki bersenjata ditembak mati pagi ini.

“Operasi mengesan dan mencari yang sedang dijalankan adalah dipermukaan kawasan yang sukar dan tidak boleh dipandang ringan,” kata beliau.

Felda Sahabat, lokasi penceroboh bersembunyi hanya dua kali ganda saiz negara Singapura dengan 57 ladang kelapa sawit yang terbahagi merentasi permukaan ~ sepenuhnya sila baca di (  The Malaysian Insider )

Tengok video nih..Semalam Utusan Malaysia yang juga dikenali sebagai Lidah Rasmi UMNO telah melaporkan..


Dalam kes ini.. aku percaya dengan apa yang Zahid Hamidi nyatakan, sebab beliau sertakan bukti.. bukannya macam Utusan tu.. sumber entah dari mana siapa pun tak tahu.. mungkin dari Blog Pro UMNO..

Lagipun Utusan tu dah memang terkenal dengan berita-berita palsu dan juga fitnah... hanya macai-macai bodoh saja yang percaya dengannya...
Previous Post Next Post