Hina Hindu: Zulkifli Nordin minta maaf , salahkan PAS dan katanya ucapan dalam video tu diputarbelit..


Kata Zulkifli Nordin ucapan yang menghina agama Hindu itu dibuat 10 tahun lalu ketika beliau berada dalam parti PAS.. disamping itu dakwanya lagi ucapan itu telah diputar belit..

Zulkifli Nordin Jelaskan Ucapan Hina Hindu Dibuat Sewaktu Dalam PAS

BALING: Anggota Parlimen Kulim/Bandar Baharu Datuk Zulkifli Nordin hari ini mengakui pernah membuat membuat ucapan yang dikaitkan dengan penghinaan terhadap agama Hindu tetapi menjelaskan ucapan itu dibuat 10 tahun lalu ketika beliau berada dalam parti PAS.

Beliau yang mengakui kesilapannya itu dan memohon maaf kepada masyarakat Hindu di negara ini mengenai ucapannya itu yang dibuat pada satu ceramah di markas PAS.

Zulkifli yang sudah insaf dengan kesalahannya itu mempersoalkan tindakan parti-parti pembangkang menggunakan ucapan lamanya sewaktu beliau menyokong dan bersekongkol dengan parti-parti pembangkang untuk memburukkan beliau.

"Saya sudah insaf dan meminta maaf kepada masyarakat Hindu sebelum isu itu timbul...saya telah meninggalkan perjuangan dan jawatan dalam PAS yang banyak memesong saya selama ini daripada landasan yang betul," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan ceramah pada Majlis Penggerak PRU-13 Kawasan Parlimen Baling di sini.

Katanya ketika itu beliau merupakan peguam kepada Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim dalam kes liwat yang melibatkan ketua pembangkang itu.

"Saya banyak lakukan kesilapan sewaktu menjadi peguam beliau dan membuat ucapan di mana-mana majlis anjuran PAS dan PKR kerana terlalu taksub dengan matlamat perjuangan kedua-dua parti itu yang akhirnya saya dapati amat jauh terpesong dari landasan sebenar," katanya.

Katanya sikap terbuka dan rendah diri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang sanggup meminta maaf kepada rakyat membuatkan beliau terfikir yang beliau perlu meninggalkan perjuangan yang terpesong itu demi masa depan negara dan rakyat.

Beliau turut meminta masyarakat supaya tidak mengaitkan ucapan lama beliau yang didakwanya telah diputarbelitkan.

Mengenai sama ada beliau akan bertanding pada pilihan raya umum ke-13 (PRU-13), Zulkifli berkata beliau ada menerima beberapa tawaran dan sedang menimbangkannya.

Pada PRU-12, Zulkifli menang di kerusi Parlimen Kulim/Bandar Baharu sebagai calon PKR tetapi kemudian menjadi anggota Parlimen Bebas. -BERNAMA

Beliau ada menerima beberapa tawaran untuk bertanding??.. Kah.. Kah.. Kah.. parti manalah agaknya yang menawarkan tempat untuk diri dia tu.. UMNO nak tawar??.. jangan haraplah!!

Pemimpin UMNO mana ada yang begitu bodoh untuk berikan dia laluan.. kalau macai UMNO mungkinlah bodoh...

Dia kata video ucapannya diputar belit.. apa yang di putar belit tu?.. cuba korang tengok sekali lagi video itu di SINI 

Baca apa tindakan Allahyarham Ustaz Fadzil Nor apabila mengetahui Zul Noordin turut serta dalam satu majlis PAS ketika Zul Noordin bersama PAS suatu masa dulu di ( SINI )
Previous Post Next Post