Pemilik Blog Pro- UMNO Dr. MiM kemalangan di Slim River..


Pemilik atau pengendali Blog Dr. MiM, Dr. Novandri Hasan Basri dan seorang rakannya, Azlan Alidi laporkan telah mengalami kemalangan awal pagi tadi.

Dr. Novandri Hasan Basri, 45, yang merupakan Naib Ketua Pemuda UMNO Bukit Gelugor dan Azlan Ali, 36, mengalami kecederaan dan sedang dirawat di Hospital Slim River.

Selain dari menjawat jawatan Naib Ketua Pemuda, Dr. Novandri juga dikatakan mengetuai Unit Media Baru bagi Pulau Pinang.

Pemilik Blog Minda Intelek Melayu (MiM) sebelum ini telah disaman oleh Khalid Samad Musa kerana fitnah.

Dr Novandri melalui blognya, novandri.blogspot.com pada 15 Januari 2010 lalu menulis satu tulisan berbentuk fitnah dalam blognya bertajuk 'Penjarakan Khalid Bishop Samad'.

Ekoran itu, Khalid melalui peguamnya, Mohamad Hanipa Maidin menuntut supaya Novandri menarik balik tulisan dan gambar yang menunjukkan Khalid memakai tanjak Kristian dan salib dari blognya serta memohon maaf.

Novandri bersetuju untuk menyelesaikan kes ini di luar mahkamah dengan memohon maaf secara terbuka kepada Khalid ekoran dakwaan beliau kepada AJK PAS Pusat itu.

Selain itu beliau juga bersetuju membayar sejumlah wang ganti rugi yang tidak disebutkan.

Penyelesaian luar mahkamah ini dinyatakan di depan hakim mahkamah Pulau Pinang 7 Januari 2013 yang lalu.. laporan sepenuhnya sila baca di ( SINI )

Kemalangan yang melibatkan beliau telah dilaporkan oleh Utusan.

Bagaimanapun ramai pemilik-pemilik Blog pro UMNO mempertikaikan laporan dari Utusan itu yang langsung tidak menyebut kemungkinan kereta yang dinaiki Dr. Novandri telah disabotaj.

Ini kerana dikhabarkan tayar hadapan kereta yang dinaiki mereka kedua-duanya tercabut sebelum kemalangan berlaku dan menyebabkan kereta itu terbalik..


Hmm.. mungkin Utusan sendiri sudah tidak percaya cerita-cerita yang disebarkan oleh Blog-blog pro UMNO itu.. sebabnya kebanyakkannya berpaksikan kepada bohong dan fitnah.. oleh itu ianya hanya melaporkan akan kemalangan tersebut sahaja..

Khianat atau tidak.. kita serahkan kepada pihak yang berkuasa untuk menyiasat..


Bagaimanapun.. sebagai saudara sesama Islam.. bersamalah kita doakan agar beliau kembali sembuh seperti sedia kala hendakNya... Aminnnn...
Previous Post Next Post