Polis bagi amaran kepada Barisan Nasional ke ni?


Parti politik diingatkan supaya tidak melibatkan pekerja bukan warga negara untuk melakukan aktiviti berkaitan pilihan raya umum termasuk memasang bendera atau banting parti-parti politik.

Penolong Ketua Urusetia Ketua Polis Negara (Komunikasi Korporat) ACP Ramli Mohamed Yoosuf berkata, tindakan tegas akan diambil kepada parti politik berkenaan jika didapati berbuat demikian.

"Parti politik tidak boleh memberi subkontrak kepada orang bukan warga Malaysia bagi menjalankan kerja-kerja berkenaan.

"Tindakan tegas boleh diambil ke atas pekerja bukan warga negara berkenaan mengikut Akta Imigresen 1959/1963, sekiranya terlibat dalam PRU," katanya pada taklimat media Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), di Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, di sini hari ini.

Ramli berkata rakyat Malaysia yang mengupah pekerja bukan warga negara untuk melakukan kerja berkaitan pilihan raya juga akan didakwa mengikut Peraturan Imigresen dan Akta Imigresen 1959/1963.


Menjawab soalan, Ramli berkata setakat ini tiada laporan diterima mengenai penglibatan pekerja bukan warga negara dalam aktiviti pilihan raya.

Selain itu, Ramli turut mengingatkan penyokong parti supaya tidak menampal poster atau menggantung bendera parti pada kenderaan polis.

"Ada yang nakal, mereka bukan sahaja menampal bendera partinya pada kenderaan polis, malah turut mengambil gambar dan menyebarkan kepada orang ramai bahawa polis terlibat dalam politik," katanya sambil menegaskan bahawa pihak polis tidak menyebelahi mana-mana parti politik pada PRU-13 ini ~ Bernama

Tengok video ni.. Parti politik mana yang upah Bangla pasang bendera mereka ini..Hasil kerja Bangla yang diupah oleh UMNO/BN untuk memasang bendera itu sila lihat di SINI
Previous Post Next Post