Azmin Ali nak keluar PKR ke nih?


Nampaknya tak cukup ruang di Tropicana untuk Azmin berperang dengan Anwar.. laman Twitter pula diguna untuk meneruskan peperangan..

Tweet dari Timbalan Presiden PKR, Mohammed Azmin Ali di atas dipercayai ditujukan kepada Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim selasa lalu.

Menurut apa yang tersiar dilaman Twitter milik beliau itu, Azmin Ali mempersoalkan akan kegagalan Pakatan Rakyat pada PRU13 yang lalu dan penjelasan mengenainya akan dilakukan dalam masa terdekat.

Azmin juga dilihat mempersoalkan tindakan Anwar mengheret rakyat menyertai perhimpunan Pakatan Rakyat di Stadium Kelana Jaya semalam kerana tidak berpuas hati dengan keputusan pilihanraya.

Esok, 11 pagi Azmin akan mengadakan satu sidang media di Hotel De Palma, Ampang berkaitan tweet tersebut dan jawatan MB Selangor.

Yang menariknya ianya tidak akan diadakan di ibu pejabat PKR.. tetapi di De Palma Hotel..

Pejabat Timbalan Presiden KEADILAN

Salam hormat,

Adalah dimaklumkan bahawa YB Mohamed Azmin Ali akan mengadakan satu sidang media khas seperti butiran berikut :

Tarikh : 10 Mei 2013 (Jumaat)
Masa : 11.00 pagi
Tempat : De Palma Hotel, Ampang

Justeru, kami mengalu - alukan semua warga media untuk hadir sama dalam sidang media tersebut.

Sekian, terima kasih.

Kenapa nak buat sidang Media di De Palma Hotel tu??.. nak keluar PKR ke?.. takkanlah kerana tak puas hati dengan pembahagian EXCO nak keluar PKR kot..

Nih pendapat aku... Berselisih pendapat adalah perkara biasa dan ianya adalah satu amalan yang baik bagi mencari apakah yang terbaik.

Tetapi jika penyelesaiannya masih tiada, sebagai seorang salah seorang dari pemimpin tertinggi dalam PKR, Azmin Ali sewajarnya mengawal kemarahannya dengan sebaik mungkin, bukannya menyerang DS Anwar Ibrahim dilaman sosial.

Ianya hanya akan mendedahkan kepincangan yang ada dalam PKR kepada puak-puak UG dan juga UMNO..

Tapi menurut Sinar.. Azmin Ali kata dia nak selamatkan PKR..

SHAH ALAM – Timbalan Presiden PKR, Mohammed Azmin Ali tekad mahu menyelamatkan parti itu dari sebarang amalan nepotisme yang boleh menghilangkan kepercayaan rakyat.

Katanya, atas kemenangan besar Pakatan Rakyat (PR) di Selangor, beliau akan memastikan menteri besar yang akan menerajui negeri ini tidak boleh sewenang-wenangnya dipergunakan oleh mana-mana pihak yang berkepentingan.

“Atas mandat besar yang diberikan oleh rakyat di Selangor saya mahu pastikan MB adalah seorang yang tidak boleh dicucuk hidung dan ditarik oleh mana-mana pihak yang berkepentingan,” katanya kepada Sinar Harian.

Azmin yang juga Pengerusi PKR Selangor dengan tegas berkata, beliau akan terus menerajui PKR untuk membangunkan kepimpinan yang bersih, tegas, dan tuntas dalam membuat keputusan.

“Saya bertekad untuk menyelamatkan PKR daripada amalan nepotisme,” katanya.

Dalam pada itu Azmin yang Pengerusi PKR Selangor menafikan khabar angin yang dimainkan pihak tertentu yang mendakwa beliau akan meninggalkan parti itu jika Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dilantik semula menjadi menteri besar.

“Saya tidak akan meninggalkan perjuangan murni ini dan sesekali tidak akan mengkhianati amanah rakyat yang mahukan perubahan.

“PKR sebati dengan roh dan prinsip perjuangan saya,” katanya.

Mengenai calon menteri besar yang dikatakan sewajarnya diberikan kepada pemimpin Pas, beliau berkata, kerusi menteri besar adalah milik PKR yang akan diwakili individu daripada parti itu.

“Tidak ada mana-mana pihak yang boleh mendabik dada dengan kemenangan besar PR di Selangor.

“Kejayaan di Selangor ini adalah hasil muafakat PR yang utuh di pelbagai peringkat. Faktor penyumbang kemenangan besar PR di Selangor adalah adalah hasil dasar bersama PR. Ia adalah hasil kerja pimpinan dan anggota parti PR di peringkat daerah dan kampung,” katanya ~ Sinar Harian

Nak menyelamatkan PKR daripada amalan nepotisme dengan menyerang Anwar secara terbuka??.. he.. he.. he.. BAGUS!!! Teruskan...

Setakat RM5Juta bond tu apalah sangat bagi Mahathir asal berjaya dimusnahkan kredibiliti Anwar...

Dengar cerita masa Majlis Angkat Sumpah EXCO Kerajaan Negeri Pulau Pinang tadi pun ada yang cuba nak boikot.. tapi takut.. he..he..

Sebab apa nak kumpul orang untuk boikot??.. Sebab kawannya tak dilantik semula...

Gambar sekitar majlis tersebut sila lihat di SINI
Previous Post Next Post