Dakwat Kekal Tak Kekal : Anwar & Azizah buat laporan polis terhadap SPR


Berikutan dakwat kekal yang tak kekal.. Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Presiden, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail membuat laporan polis terhadap Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), hari ini.

Laporan dibuat di balai polis Tropicana berhubung kegagalan SPR melaksanakan penggunaan dakwat kekal pada pilihan raya umum ke-13 lalu.

“Saya Anwar Bin Ibrahim telah mengundi di dalam PRU ke-13 pada 5/5/2013 di Daerah Mengundi Kubang Semang Parlimen Permatang Pauh pada jam 9.30 pagi.

“Saya basuh jari yang tercalit dakwat kekal pada jam 5 petang hari yang sama dan mendapati semua dakwat yang dicalitkan pada jari saya telah habis tertanggal.

“Saya membuat laporan ini untuk menyatakan dakwat itu tidak kekal. Ini bertentangan dengan kenyataan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) Malaysia yang menyatakan dakwat itu kekal seperti peruntukan Undang-Undang Pilihan Raya.

“Ini adalah satu penipuan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya,” tulis Anwar dalam laporannya.

Laporan diterima oleh pegawai bertugas, Koperal Mohd Haswanto Ruslan kira-kira jam 12.45 tengah hari tadi.. ~ Keadilandaily

Ini pula adalah laporan Polis mengenai perkara yang sama oleh Presiden PKR, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail..


Sila klik pada image untuk paparan lebih jelas..

Previous Post Next Post