PAS Selangor akan bertindak terhadap Ridzual.. Apa pula tindakan PAS Pulau Pinang terhadap Yusni Mat Piah?


Menurut Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri Khalid Samad, PAS Selangor akan membuat laporan kepada jawatankuasa pusat parti itu terhadap anggotanya Ridzual Ismail, calon Dewan Undangan Negeri (DUN) Kota Damansara, Selangor yang melanggar arahan tarik diri daripada pilihan raya umum ke-13 Ahad lalu.

Ini kerana tindakan Ridzual telah memecahkan undi dan menyebabkan calon rasmi Pakatan Rakyat Dr Mohd Nasir Hashim tewas.

Dr Mohd Nasir, pemimpin Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang juga penyandang kerusi itu bertanding atas tiket PKR.

"Kepimpinan akan menyiasat perkara ini dan mengambil tindakan yang sesuai," kata Khalid dalam sidang media hari ini.

PAS dan PKR menghadapi pertembungan tiga penjuru dengan BN di kawasan itu. Nasir mendapat 14,860 undi sementara Ridzuan mendapat 7,312 undi.

Kedua-dua tewas di tangan calon BN Halimaton Saadiah Bohan yang mendapat 16,387 undi.

Bagaimanapun, jika berlaku pertembungan satu lawan satu, Pakatan dilihat tiada masalah mengekalkan penguasaan di kawasan itu.

Jika itu tindakan yang bakal diambil oleh PAS Selangor terhadap anggotanya yang melanggar arahan tarik diri itu..

Apa pula tindakan PAS Pulau Pinang terhadap Ketua Pemuda Pas Pulau Pinang, Yusni Mat Piah yang didakwa punca che'GuBard tewas di Sungai Acheh?

Mungkin kerana berpegang pada kata-kata "Ahli wajib wala' sebab al-Quran yang kata begitu... Pemimpin tak wala' pun tak apa sebab nafsu mereka kata begitu," pada sebelah malamnya setelah TG Haji Hadi mengumumkan melepaskan kerusi tersebut kepada PKR.. Billboard dan Poster semakin galak memenuhi Sungai Acheh..


Oleh kerana hanya ahli biasa yang wajib wala' maka seminggu sebelum hari mengundi pula Muslimat PAS dikerah untuk berkempen dari rumah ke rumah..


Berkempen bukan untuk menjelaskan keadaan yang sebenar tapi berkempen untuk memenangkan Yusni Mat Piah..


Menyedari ada pengundi yang telah mula keliru.. Langkah bijak telah diambil oleh Barisan Nasional dengan mendirikan billboard bersebelahan dengan billboard Yusni Mat Piah bagi menimbulkan persepsi kononnya PAS dan BN yang bertanding di situ..


Akhirnya.. seperti yang dijangkakan.. Yusni Mat Piah berjaya menyebabkan Chegu Bard tewas di Sungai Acheh..

Mungkin bagi meraikan kejayaannya itu Yusni Mat Piah telah kelihatan bersama beberapa lagi rakan-rakannya di Puncak Mutiara Cafe menjamu selera semalam..

Apa tindakan PAS Pulau Pinang terhadap Yusni Mat Piah??

Setahu akulah yang tak pandai untuk mengajar atau memberikan kuliah agama kepada orang ramai ini.. askar Israel sendiri tidak pernah menembak sahabatnya ketika berhadapan dengan pejuang Palestine..

Pesanan aku buat semua.. jangan menggunakan nama parti bagi mengutip derma untuk menikah seorang lagi...
Previous Post Next Post