Pengurangan harga kereta berperingkat hingga 2017.. sebab PRU14 tahun 2018 ke?


Semalam aku siarkan.. firma penyelidikan, JF Apex Securities mendedahkan Kerajaan mungkin mengambil masa yang lebih lama untuk menurunkan harga kereta memandangkan langkah itu boleh menjejaskan penguasaan pasaran Proton..

Dalam nota yang disiarkan oleh Bernama ( SINI ), firma penyelidikan itu berkata kajian daya maju perlu dilakukan untuk melihat impak keseluruhan bagi mengelak gangguan ke atas ekosistem automotif negara..

Hari ini kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan kementerian itu dan agensi-agensi di bawahnya di Kuala Lumpur, kadar pengurangan harga kereta akan dibuat secara berperingkat-peringkat sehingga 2017.

Kadar pengurangan harga kereta akan dibuat secara berperingkat-peringkat sehingga 2017, kata Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed.

Katanya, bersandarkan manifesto kerajaan yang telah dibuat pada pilihan raya umum lalu, kerajaan berjanji akan mengurangkan harga kereta antara 20 hingga 30 peratus dalam tempoh lima tahun.

"Malah, sejak Oktober tahun lepas, harga 10 model kereta popular di negara ini telah menurun secara purata 7.3 peratus," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri perhimpunan bulanan kementerian itu dan agensi-agensi di bawahnya di Kuala Lumpur hari ini ~ Bernama

Kadar pengurangan harga kereta akan dibuat secara berperingkat-peringkat sehingga 2017.. satu langkah bijak untuk memperbodohkan rakyat sekali lagi..

2017 tahun yang sangat sesuai kerana 2018 ialah tahun PRU ke 14 bakal diadakan.. oleh itu ianya merupakan tahun akhir bagi UMNO/BN untuk menunjukkan kepada rakyat mereka menepati janji..

Jika ianya boleh dilaksanakan secara berperingkat mengapa perlu berakhir pada tahun 2017?.. Nak dijadikan manifesto PRU14 pulak ke?
Previous Post Next Post