Ceh!! Tak ada muka lain dah ke dalam Wanita UMNO ni?


Betullah apa yang dikatakan beberapa pemimpin veteran UMNO.. dalam UMNO ni dah tak ada pemimpin pelapis dah, semua muka yang tua dan nak mamxxx.. kata mereka kepada aku dalam satu pertemuan..

Jadi tak hairanlah jika ada gerakan dari GEN Y untuk menyingkirkan pemimpin-pemimpin dari golongan veteran ini..

Alasan dari GEN Y ni simple saja.."Cukup-cukuplah buat harta tu.. dah berpuluh tahun pegang jawatan bagi lah orang lain merasa pulak.."

Tindakan Azalina untuk mencabar Sharizat untuk jawatan Ketua Wanita UMNO ini membuktikan bahawa memang benar UMNO kini ketandusan pemimpin...

Azalina akan cabar Shahrizat untuk Ketua Wanita Umno

Pertembungan bagi jawatan Ketua Wanita Umno akan berlaku akhir tahun ini apabila bekas Ketua Puteri Umno Datuk Azalina Othman Said menyatakan kesediaannya untuk mencabar Datuk Seri Shahrizat Jalil dalam pemilihan parti itu akhir tahun ini.

Shahrizat telah mengesahkan mahu terus mempertahankan jawatannya walaupun terpalit dengan skandal Pusat Fidlot Nasional (NFC) pada tahun 2012 sehingga menyebabkan beliau melepaskan jawatan menterinya.

"Ya, saya berminat untuk bertanding. Saya telah membuat keputusan," kata Azalina yang merupakan ahli Parlimen Pengerang dipetik dari The Star Online.

Walau bagaimanapun, Shahrizat yakin akan terus kekal memimpin Wanita Umno berdasarkan galakan dan sokongan daripada sayap Umno itu.

"Mereka berada di sana untuk saya pada waktu gelap saya dan saya percaya mereka tidak akan meninggalkan saya. Mereka adalah kawan-kawan saya dan rakan-rakan adalah seperti bintang. Semakin gelap malam, sinarannya semakin bercahaya," kata beliau dipetik dari The Star Online.

Perhimpunan Agung Khas Umno pada Oktober 2009 meluluskan pindaan perlembagaan iaitu 146,500 perwakilan bakal menentukan kepemimpinan Umno dengan menghapuskan sistem kuota, persidangan mesyuarat perwakilan secara serentak dan juga menambah bilangan ahli jawatankuasa lantikan Wanita.

Selain itu Umno juga meluluskan untuk menjadikan yuran keahlian sebagai yuran seumur hidup, memberi kuasa kepada Pemuda, Wanita dan Puteri untuk meluluskan keahlian baru Umno dan mengiktiraf sumbangan setiausaha bahagian ~ The Malaysian Insider


Dalam hal ini mungkin koleksi kereta mewahnya masih belum cukup dengan sebab itu dia nak bertanding Ketua Wanita UMNO pulak... katalah dapat projek RM500 Juta boleh tambah koleksi kereta lagi..

Ni salah sebuah dari beberapa buah kereta mewah yang dikatakan milik dia..


Lain-lain kereta sila lihat di SINI
Previous Post Next Post